To πρόγραμμα πιστοποίησης και ελέγχου των υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ).

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΕΕΗΤ κ. Δημήτρης Πετρόπουλος, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: ‘Εδώ και αρκετό καιρό το ηλεκτρονικό τσιγάρο δέχεται μια συντονισμένη επίθεση από διάφορα κέντρα, όπου άλλοι από δικές τους εμμονές και άλλοι για καθαρά λόγους δικούς τους συμφέροντος, στοχοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Βασικό όπλο τους σε αυτή την προσπάθεια αποτελεί η καλλιέργεια της αμφιβολίας σχετικά με τις επιπτώσεις της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αφήνοντας να εννοηθούν χίλια-δυο πράγματα. Και αυτό, παρά τις αμέτρητες διεθνείς έρευνες που έχουν δείξει ότι το κανονικό τσιγάρο είναι πολύ πιο επιβλαβές από ό,τι το ηλεκτρονικό.

Ο ΣΕΕΗΤ δεν θα αφήνει τίποτα αναπάντητο διότι δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Στις φήμες που διάφοροι καλλιεργούν, απαντάμε με αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία, ώστε να γίνει πιστευτό και στον πλέον δύσπιστο ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ασφαλές και οι ελληνικές εταιρείες του χώρου υπεύθυνες και σοβαρές.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η πρόσθετη ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση των κυττάρων
Ο ΙΣΑ είναι αντίθετος στην άσκηση ιδιωτικού έργου των ειδικευόμενων ιατρών
Αυξάνονται οι τιμές σε 580 φάρμακα [λίστα]