Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Φαινόμενο Placebo: Είναι η πίστη το πιο ισχυρό φάρμακο;

Πάμπολλες μελέτες των τελευταίων δεκαετιών, αποδεικνύουν ότι οι ψεύτικες αυτές θεραπείες έχουν βοηθήσει ασθενείς με πόνο, στη βελτίωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης,του άγχους, της νόσου Πάρκινσον και διάφορες λοιμώξεις.

Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Το τέλος μιας ‘εθνικής κατάθλιψης’

Tο παρατεταμένο άγχος οδηγεί σε κατάθλιψη, καθώς το μυαλό και ο οργανισμός ‘κουράζονται’ τελικά από τη συνεχή υπερδιέγερση στην οποία βρίσκονται, όταν το μυαλό δεν μπορεί να βρει έξοδο διαφυγής από την επώδυνη κατάσταση.

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

Οικονομική κρίση και ψυχική υγεία

Οι περισσότερες από τις μελέτες που διερευνούν τις επιπτώσεις των οικονομικών κρίσεων στην ποιότητα ζωής των ατόμων δείχνουν συσχέτιση ανάμεσα στην ανεργία και τα επίπεδα γενικής νοσηρότητας και κατάθλιψης.

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Όταν το σώμα προκαλεί την ψυχή να μιλήσει

Υπάρχουν φορές που το σώμα θέλει να κινητοποιήσει όλο το ανθρώπινο σύστημα όταν εκείνο έχει πιεστεί για ή σε κάτι. Πολλές φορές αφήνουμε τα συμπτώματα να φανούν στο σώμα μας για να αναρωτηθούμε και μετά να κινητοποιηθούμε.

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Eγκυμοσύνη, επιλόχεια κατάθλιψη και η θέση του πατέρα

Σε ψυχολογικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών της εγκυμοσύνης έχουν προετοιμαστεί σημαντικές ψυχολογικές μεταβολές.

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011

Κατάθλιψη: Eχθρός ή φίλος;

‘Ο πόνος μου γυρνά το μυαλό’ συνηθίζουμε να λέμε αλλά πιθανά να σκεφτόμαστε μόνο ένα μέρος από τα μηνύματα που περιέχει αυτός ο ψυχικός πόνος.

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Πόσο επηρεάζει η οικονομική κρίση τη διάθεσή μας τα Χριστούγεννα

Η οικονομική κρίση έχει εισβάλει για τα καλά στη ζωή μας και απειλεί τις δουλειές και την ψυχολογική μας κατάσταση. Ως αποτέλεσμα εμφανίζεται αύξηση των κρουσμάτων αγχώδους διαταραχής, κατάθλιψης και γενικευμένων ψυχικών διαταραχών.

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Πόσο επικίνδυνη είναι η κατάθλιψη στον καρδιοπαθή

Οι άρρωστοι που πάσχουν από καρδιοπάθειες και βρίσκονται σε κατάθλιψη αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.

Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2010

Ερμηνεύοντας αλλιώς…. την κατάθλιψη

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι, που ως παιδιά έκαναν περήφανους τους γονείς τους, θα πρέπει να έχουν μια ισχυρή και σταθερή αυτοπεποίθηση. Συμβαίνει όμως ακριβώς το αντίθετο.

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010

Επιλόχεια κατάθλιψη: αιτίες και αντιμετώπιση

Μια στις 10 γυναίκες μπορεί να εμφανίσει επιλόχεια κατάθλιψη που συνοδεύεται από ατονία και δυσαρέσκεια, συμπτώματα που μπορεί να είναι πιο έντονα ή να επιδεινώνονται σε συγκεκριμένες ώρες όπως το πρωί ή αργά το απόγευμα.