Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 09 Απριλίου 2008

Η ρομποτική τεχνολογία στον προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η συνηθέστερη κακοήθεια που προσβάλλει τους άνδρες άνω των 60 ετών σε όλες τις αναπτυγμένες δυτικές κοινωνίες. Στην Ελλάδα, έρευνες έχουν δείξει ότι νοσούν ετησίως περίπου 4.500 άνδρες.

Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2008

Ο εμβολιασμός κατά του HPV στην Ελλάδα

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μία από τις κυριότερες κακοήθεις νόσους των γυναικών. Κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται 500.000 νέα κρούσματα και καταγράφονται 250.000 θάνατοι παγκοσμίως.

Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2008

Απλά βήματα που θα σας 'θωρακίσουν' από τον καρκίνο

Ο καρκίνος αποτελεί σήμερα την δεύτερη αιτία θανάτου μετά την αθηρωμάτωση. Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, ένα στα δύο άτομα θα αναπτύξουν κάποια στιγμή στη ζωή καρκίνωμα, ακόμη και εάν δεν πεθάνουν από αυτό.

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007

Αντισύλληψη και καρκίνος του μαστού

Το ερώτημα του κατά πόσο το αντισυλληπτικό χάπι προκαλεί καρκίνο του μαστού, είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει έντονα την επιστημονική κοινότητα και το πλατύ κοινό για αρκετές δεκαετίες.

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2007

Δερματικές Βλάβες- Καρκίνος του Δέρματος

Οι δυο βασικές μορφές καρκίνου του δέρματος είναι ο βασικοκυτταρικός καρκίνος και το μελάνωμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αρκετά προσεκτικοί και αν βρουν κάποιο σημάδι ή κάποια πληγή η οποία δεν περνάει επισκέπτονται κάποιον ιατρό.

Τρίτη, 17 Απριλίου 2007

Νέα χειρουργική προσέγγιση στον καρκίνο του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο συχνός καρκίνος στον άνδρα. Ευτυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις η εξέλιξή του είναι βραδεία, αφού για πολλά χρόνια ο καρκίνος παραμένει εντοπισμένος στον προστάτη, χωρίς να έχει δώσει μεταστάσεις. Έτσι, ο θεράπων ιατρός έχει περισσότερες επιλογές στον σχεδιασμό της θεραπευτικής στρατηγικής.

Δευτέρα, 02 Απριλίου 2007

Καρκίνος των όρχεων, η αχίλλειος πτέρνα των ανδρών

Προτιμά τους νέους και στα αγόρια και τους νέους άνδρες ηλικίας 15-34 ετών είναι ο συχνότερα εμφανιζόμενος καρκίνος, αποτελώντας την 3η κατά σειρά αιτία θανάτου σε αυτές τις ηλικίες.

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2007

Καρκίνος του μαστού και φυσική δραστηριότητα

Γενικότερα η ευεργετική δράση της άσκησης στην πρόληψη και την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών είναι ευρέως αποδεδειγμένη όπως και στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2006

2. Πώς προκαλείται ο καρκίνος του παχέος εντέρου

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων αναπτύσσεται σε έδαφος προϋπαρχόντων πολυπόδων. Ο πολύποδας είναι ένας καλοήθης όγκος μεγέθους μερικών χιλιοστών ή εκατοστών που εμφανίζεται στο εσωτερικό του εντερικού σωλήνα.

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2006

1. Μέγεθος του προβλήματος

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο καρκίνος που αναπτύσσεται στο παχύ έντερο και ορθό