Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Η υγεία της καρδιάς

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, οι καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά προκαλούν περισσότερους από 1 θάνατο κάθε 2 δευτερόλεπτα παγκοσμίως. Είναι όσοι θάνατοι προκαλούν μαζί το AIDS, η φυματίωση, ο διαβήτης και όλες οι μορφές καρκίνου και οι χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις.

Τετάρτη, 02 Μαΐου 2012

AIDS: Μέτρα προφύλαξης

Απαιτείται η επαγρύπνηση των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, για την έγκυρη πληροφόρηση του πληθυσμού αλλά και των κοινωνικών ομάδων που χαρακτηρίζονται ως ομάδες υψηλού κινδύνου.

Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2011

Στρες και υπογονιμότητα

Σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει ότι τα επίπεδα στρες σε γυναίκες με υπογονιμότητα είναι παρόμοια με αυτά που υπάρχουν σε γυναίκες με καρκίνο, AIDS και καρδιοπάθειες.

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010

Το AIDS και η μάχη της πρόληψης

Eικοσιπέντε χρόνια μετά, η μάχη της πρόληψης του AIDS είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.

Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2010

Οι εξελίξεις στην έρευνα για το AIDS το 2010

Υπήρξαν νέα δεδομένα τη χρονιά αυτή για το AIDS. Ποιες είναι οι νέες εξελίξεις.

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Αλλεργία στο φυσικό λάστιχο

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 παρατηρήθηκε μαζική αύξηση της χρήσεως λαστιχένιων γαντιών από το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που έλαβε το ενδεχόμενο μόλυνσης δια του αίματος και των υγρών του σώματος από τον ιό HIV (AIDS).

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Εξελίξεις στο χώρο του AIDS

Πολύ καιρό έψαχνε η επιστημονική κοινότητα, τα κύτταρα, όπου ενδεχομένως λανθάνει γενετικό υλικό του ιού ΗΙV.Το γεγονός ότι μετά από μια ισχυρή αντιική αγωγή (HAART), πολλές φορές παρατηρείται υποτροπή της λοίμωξης προβλημάτιζε την κοινότητα.

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2009

Η πρόληψη του AIDS

H πρώιμη διάγνωση είναι καθοριστικής σημασίας για τη σωστή θεραπεία, την προφύλαξη των άλλων ανθρώπων και τη σημαντική παράταση της επιβίωσης.

Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2009

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα: Οι 12 απειλές για την υγεία μας

Η ενημέρωση των ζευγαριών είναι υψίστης σημασίας, διότι το AIDS, τα κονδυλώματα και ο έρπης έχουν προσλάβει διαστάσεις επιδημίας.

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2009

Νέα γρίπη: Οδηγίες για ενήλικες και εφήβους με HIV λοίμωξη

Τα οροθετικά άτομα που έχουν προσβληθεί από το νέο ιό γρίπης Α (Η1Ν1) αναμένεται να παρουσιάσουν τυπική εικόνα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος (π.χ., βήχα, ρινόρροια, φαρυγγίτιδα) και πυρετό, κεφαλαλγία και μυαλγίες.