Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Υπέρταση: Πότε ανεβαίνει η πίεση

Πόση πίεση πρέπει να έχω; Από ποιους παράγοντες επηρεάζεται η αρτηριακή πίεση; Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για το αλάτι.

Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014

Υπέρταση: Η αρρώστια του αγχώδους τρόπου ζωής

Η αρτηριακή πίεση είναι καθοριστικής σημασίας για την καλή κυκλοφορία του αίματος και γενικότερη την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Πότε έχουμε υπέρταση και πώς την αντιμετωπίζουμε.

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014

Τι να μην τρώω αν έχω πίεση

Αν πάσχετε από υπέρταση, μπορείτε να μειώσετε την αρτηριακή σας πίεση με τη διατροφή. Ας δούμε ποια τρόφιμα θα πρέπει να αποφεύγετε.

Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2014

Αρτηριακή υπέρταση: Αλλάξτε συνήθειες και… νικήστε την!

Η αρτηριακή υπέρταση, ή ‘’πίεση ‘’μπορεί να οφείλεται σε συγκεκριμένες νόσους, συνήθως όμως δεν σχετίζεται με κάποιο πρόβλημα και μπορούμε να την ελέγξουμε. Πώς;

Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2010

Συμπτώματα ορθοστατικής υπότασης

Τα συμπτώματα είναι η αρτηριακή πίεση να μειώνεται σημαντικά και να εμφανίζονται συμπτώματα όπως ζάλη, αδυναμία, ατονία στην όρθια θέση. Ενίοτε εμφανίζονται και λιποθυμικά επεισόδια.

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2009

Πόσο ωφελεί η μουσική τον καρδιοπαθή

Έχει αποδειχθεί ότι στο άκουσμα ενός κομματιού μουσικής μπορεί να επιταχυνθεί ή να επιβραδυνθεί ο ρυθμός της καρδιάς ή να ελαττωθεί ή να αυξηθεί η αρτηριακή πίεση.

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2008

Υπόταση: Είναι νόσος;

Με τον όρο υπόταση ορίζεται η χαμηλή αρτηριακή πίεση. Στην υπόταση η συστολική αρτηριακή πίεση ευρίσκεται σε επίπεδα κάτω του 100 mmHg. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ζάλη, ατονία, δύσπνοια, αίσθημα παλμών.

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007

1. Γιατί πρέπει να γνωρίζετε εάν έχετε υπέρταση;

'Αισθανόμουνα καλά. Έδειχνα ότι ήμουνα υγιής. Δεν είχα ιδέα ότι η πίεσή μου ήταν αυξημένη …έως ότου έπαθα το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.' Ο καθένας από εσάς οφείλει να γνωρίζει αν είναι υπερτασικός ή όχι γιατί η αρτηριακή υπέρταση μπορεί να γίνει επικίνδυνη όταν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2007

2. Πώς μετράμε την αρτηριακή πίεση

Για να μετρήσετε σωστά την πίεσή σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε την περιχειρίδα (αεροθάλαμο) του πιεσόμετρου στον αριστερό ή στο δεξιό βραχίονα, περίπου στο ύψος της καρδιάς, λίγο πιο πάνω από τον αγκώνα, και το ακουστικό πάνω από την αρτηρία που βρίσκεται στη εσωτερική πλευρά της άρθρωσης του χεριού.

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007

Ενδοκρινική υπέρταση

Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί το συχνότερο πρόβλημα υγείας παγκοσμίως. Είναι συχνότερη στους ηλικιωμένους και υπολογίζεται ότι το ένα πέμπτο περίπου των ενηλίκων εμφανίζει αυξημένη αρτηριακή πίεση.