Υγεία

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς να αλλάξεις τον άλλον

Τι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε στη δική μας συμπεριφορά ώστε να βοηθήσει στην αλλαγή του άλλου;

Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013

Τα νεότερα δεδομένα για τη Νόσο Alzheimer

Ο κίνδυνος για την ανάπτυξη άνοιας αυξάνεται με τη γήρανση και η νόσος είναι εξαιρετικά συχνή στις μεγάλες ηλικίες. Πώς εκδηλώνεται και ποιες είναι οι νέες δυνατότητες.

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές

Η επιστροφή στη δουλειά μετά από τις διακοπές, τις οποίες περιμέναμε από καιρό και πιθανά είχαμε επενδύσει πολλά σ’αυτές, είναι πλέον γεγονός, όχι βέβαια και τόσο δυσάρεστο πλέον, με βάση τα σημερινά ποσοστά ανεργίας.

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Πώς θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της Σήψης

Η σήψη είναι η σύγχρονη μάστιγα της εποχής μας και μπορεί να προσβάλει τον οποιοδήποτε ασχέτως φύλου και ηλικίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομάδας μας, 82.000 προσβάλλονται στη χώρα μας κάθε χρόνο και περίπου 40% πεθαίνει.

Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013

Σύγχρονα φάρμακα φυσικής προέλευσης στην χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ)

Οι Εθνοφαρμακολόγοι ανακάλυψαν τη χρήση του φυτού Duboisia Mycoporoides από τους αυτόχθονες πληθυσμούς. Το φυτό βρέθηκε πλούσιο σε αντιχολινεργικές ουσίες, μια εκ των οποίων με μικρή τροποποίηση έδωσε το φάρμακο Τιοτρόπιο.

Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013

Η κατάλληλη φροντίδα για καθαρά και υγιή μωρά

Το δέρμα είναι η πρώτη άμυνα του οργανισμού για όλους μας. Ειδικά για τα βρέφη, που είναι πιο ευάλωτα στις απειλές του περιβάλλοντος, η προστασία και η καθαριότητα του δέρματός τους είναι βασική προτεραιότητα. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς, λοιπόν;

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2013

Μύθοι και αλήθειες για τις νόσους των ούλων

Η υγεία των ούλων και γενικά του στόματος, μπορεί να συμβάλλει σε μία καλή γενικότερη υγεία, καθώς το στόμα αποτελεί μία 'πύλη εισόδου' μικροβίων για τον οργανισμό.

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013

4 συμβουλές για γερό ανοσοποιητικό στα παιδιά

Η επιστροφή στο σχολείο συνεπάγεται την απειλή των ασθενειών του χειμώνα. Δείτε 4 τρόπους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών.

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013

Αποτυχία στις πανελλήνιες: Τι κάνουμε;

Τι μπορεί να κάνει ο έφηβος που δεν κατόρθωσε να περάσει στο πανεπιστήμιο για να ξεπεράσει την άσχημη διάθεση.

Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013

H χρήση των βλαστοκυττάρων στη θεραπεία των αυτοάνοσων ασθενειών

Τα τελευταία χρόνια η μέθοδος που φαίνεται ότι έχει τα καλύτερα και με διάρκεια θεραπευτικά αποτελέσματα και θα τύχει εφαρμογής στο μέλλον είναι η χρήση αυτόλογων βλαστοκυττάρων σε συνδυασμό με ήπια χημειοθεραπεία.