Θα περιγράψουμε εδώ με συντομία κάποιες καινούργιες μικροεπεμβάσεις, που γίνονται με τοπική αναισθησία σε οργανωμένο ιατρείο, και που με τη βοήθεια ειδικών ραμμάτων, χωρίς τομές, βελτιώνουν σημαντικά την όψη του προσώπου.
Έχουν περάσει περισσότερο από 15 χρόνια που γίνονται προσπάθειες στήριξης των χαλαρωμένων και πεσμένων ιστών του προσώπου με ράμματα, και συνήθως ξεκίνησαν σε συνδυασμό με λίφτινγκ. Κατόπιν έγινε αντιληπτό ότι η στήριξη αυτή θα μπορούσε να γίνει με ράμματα που περνούσαν μέσα από μια βελόνα, χωρίς να γίνονται τομές στο δέρμα.
Την τελευταία πενταετία έχουν κατασκευαστεί ειδικά ράμματα, που έχουν άγκιστρα για να καθηλώνουν τους ιστούς, και να μπορούν να τους μαζέψουν ή να τους σηκώσουν σε μια βελτιωμένη θέση. Στην αρχή τα ράμματα αυτά ήταν μόνιμα, αλλά την τελευταία διετία έχουν κατασκευαστεί και απορροφήσιμα ράμματα.
Εικ.
5: Σχηματική παράσταση ενός ράμματος με άγκιστρα, για να καθηλώνεται και να υποστηρίζει τους ιστούς.
Πλεονεκτήματα: Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο, και η ασθενής έχει ελάχιστη καταπόνηση και μπορεί την επομένη να συνεχίσει την εργασία της. Η βελτίωση της εικόνας είναι άμεση, και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα πρηξίματα ή μελανιές μετά την επέμβαση.
Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν από 2 - 5 χρόνια
Μειονεκτήματα: Το κόστος των ραμμάτων είναι αρκετά υψηλό, αλλά βέβαια πολύ μικρότερο από ένα λίφτινγκ. Τα αποτελέσματα βαστούν λιγότερο από το λίφτινγκ, τα ράμματα είναι μια μέθοδος μόνο για να καθυστερήσει κάποια επέμβαση ρυτιδεκτομής.
Τα αποτελέσματα στο λαιμό ακόμη ίσως να μην είναι ικανοποιητικά. Μετά το χειρουργείο χρειάζεται προσοχή στις κινήσεις και στη μάσηση, έτσι ώστε να μην σπάσουν τα άγκιστρα που καθηλώνουν τα ράμματα αυτά στους ιστούς.
Σημείωση: Όλες οι εικόνες που παρουσιάζονται στο κείμενο αυτό είναι από εταιρείες που εμπορεύονται αντίστοιχα προϊόντα.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ChatGPT βοηθά άτομα με οξεία ουρολογικά συμπτώματα
Παθογόνα εξαπλώνονται πιο πολύ και πιο γρήγορα λόγω κλιματικής αλλαγής
Ξεκινά ο πρώτος κύκλος του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ακαδημίας Κλινικών Μελετών 2024