Ερευνητές του Baylor College of Medicine και του Stanford School of Medicine αναφέρουν στο Nature ότι εντόπισαν μόριο στο αίμα που παράγεται κατά την άσκηση και μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά την πρόσληψη τροφής και την παχυσαρκία σε πειραματόζωα.
Tο εύρημα βελτιώνει την κατανόηση για τις σωματικές διαδικασίες πίσω από τη σχέση άσκησης και πείνας.
Ο Dr. Yong Xu, δήλωσε ότι η τακτική άσκηση έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει στην απώλεια βάρους, ρυθμίζει την όρεξη και βελτιώνει το μεταβολικό προφίλ -ιδιαίτερα σε υπέρβαρους και παχύσαρκους.
Αμ μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον μηχανισμό που η άσκηση προκαλεί αυτά τα οφέλη τότε είμαστε πιο κοντά στο να βοηθήσουμε πολλούς να βελτιώσουν την υγεία τους, δήλωσε.
Ο Jonathan Long, δήλωσε ότι η ερευνητική ομάδα θέλησε να κατανοήσει πώς η άσκηση δρα σε μοριακό επίπεδο για να αποκομίσει κάποιος οφέλη.
Για παράδειγμα, ηλικιωμένοι ή αδύναμοι άνθρωποι που δεν μπορούν να ασκηθούν αρκετά μπορεί μια ημέρα ενδεχομένως να ωφεληθούν από τη λήψη φαρμάκου που θα μπορεί να επιβραδύνει την οστεοπόρωση, την καρδιοπάθεια ή άλλη πάθηση.
Οι ερευνητές ανέλυσαν ουσίες στο αίμα ποντικών μετά από έντονο τρέξιμο σε διάδρομο. Το πιο σημαντικό επαγόμενο μόριο ήταν ένα τροποποιημένο αμινοξύ, που ονομάζεται Lac-Phe.
Σε παχύσαρκους ποντικούς, υψηλή δόση Lac-Phe κατέστειλε την πρόσληψη τροφής κατά 50% σε σύγκριση με ομάδα ελέγχου σε περίοδο 12 ωρών, χωρίς να επηρεάσει την κίνηση ή το ξόδεμα ενέργειας.
Όταν χορηγήθηκε σε ποντικούς για 10 ημέρες, το Lac -Phe μείωσε τη σωρευτική πρόσληψη τροφής και το βάρος και βελτίωσε την ανοχή στη γλυκόζη.
Οι ερευνητές επίσης εντόπισαν ένζυμο (CNDP2) που εμπλέκεται στην παραγωγή του Lac-Phe και έδειξαν ότι οι ποντικοί που δεν το έχουν δεν έχασαν τόσο βάρος σε πρόγραμμα άσκησης όσο ομάδα ελέγχου στο ίδιο πρόγραμμα.
Η ομάδα επίσης ανακάλυψε ισχυρές αυξήσεις στο πλάσμα επιπέδων Lac-Phe μετά τη σωματική δραστηριότητα, σε άλογα αγώνων και σε ανθρώπους.
Στοιχεία από ομάδα ανθρώπων που ασκούνταν έδειξαν ότι το sprint προκάλεσε την πιο σημαντική αύξηση Lac-Phe στο πλάσμα ακολουθούμενο από άσκηση με αντιστάσεις και στη συνέχεια από άσκηση αντοχής.
Αυτό υποδεικνύει ότι το Lac-Phe είναι αρχαίο και διατηρημένο σύστημα που ρυθμίζει τη σίτιση και συνδέεται με σωματική δραστηριότητα σε πολλά είδη ζώων.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}