Aύξηση πάνω από 6% (6,38%) αναμένεται να εμφανίσει η παγκόσμια αγορά φαρμάκων για τον διαβήτη κατά τη διάρκεια της προβλεπόμενης περιόδου 2018 -2023.
Η άνοδος της γήρανσης του πληθυσμού, οι τεχνολογικές εξελίξεις και η αύξηση των πωλήσεων νέων φαρμάκων είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν στην ανάπτυξη της αγοράς φαρμάκων για τον διαβήτη. Αύξηση που θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη, αν από την άλλη, δεν υπήρχαν αντισταθμιστικοί παράγοντες, όπως η χαμηλή ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σχετικά με τη θεραπεία του διαβήτη, το υψηλό κόστος παρασκευής φαρμάκων και συσκευών ινσουλίνης κ.λπ.
Όπως αναφέρουν έρευνες, η συμμόρφωση του ασθενούς είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη μελλοντική ανάπτυξη φαρμάκων, συσκευών και συστημάτων παρακολούθησης που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του διαβήτη. Την ίδια στιγμή, η αποτελεσματική ενεργοποίηση των ασθενών, ο βαθμός στον οποίο οι άνθρωποι καταλαβαίνουν το ρόλο τους στη διαδικασία φροντίδας μαζί με την ικανότητά τους και την προθυμία τους να διαχειρίζονται ενεργά τη δική τους υγεία και φροντίδα είναι καθοριστικής σημασίας για να αποκομίσουν μεγαλύτερη αξία από τις υπάρχουσες θεραπείες διαβήτη.
Η Αμερική κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά φαρμάκων για τον διαβήτη, λόγω του μεγάλου πληθυσμού διαβητικών ασθενών. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 9,6% του συνολικού πληθυσμού της Αμερικής πάσχει από διαβήτη. Εκτός αυτού, ο αυξανόμενος αριθμός παχύσαρκων ανθρώπων, η αλλαγή του τρόπου ζωής και η αύξηση των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη έχουν ενισχύσει την ανάπτυξη της αγοράς στην Αμερική, ενώ η αύξηση του επιπέδου της χοληστερόλης και του καπνίσματος αυξάνει τη δυνατότητα πρόκλησης διαβήτη.
Η Ευρώπη αντιπροσωπεύει τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά φαρμάκων για τον διαβήτη, την οποία ακολουθεί η Ασία-Ειρηνικός. Ο τεράστιος πληθυσμός καπνιστών, η διαθεσιμότητα κεφαλαίων για έρευνα και η κρατική στήριξη για έρευνα και ανάπτυξη προβλέπεται ότι θα οδηγήσουν την αγορά στην Ευρώπη.
Η Ασία-Ειρηνικός είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή της αγοράς, εξαιτίας της συνεχώς αναπτυσσόμενης οικονομίας και της αυξανόμενης ανάγκης για καλύτερη θεραπεία.
Από την άλλη πλευρά, η Μέση Ανατολή και η Αφρική έχουν το μικρότερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά φαρμάκων για τον διαβήτη λόγω της κακής οικονομίας, ιδίως στην περιοχή της Αφρικής.
{{dname}} - {{date}}
{{body}}
Απάντηση Spam
{{#subcomments}} {{/subcomments}}