Οι μεγαλύτεροι όμιλοι ιδιωτικών κλινικών που εκπροσωπούνται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) είναι εδώ με όλες τους τις δυνάμεις δίπλα στο Υπουργείο Υγείας και στον Εθνικό Αγώνα που δίνει η χώρα κατά της πανδημίας του Κορωνοϊού, ανέφερε στο iatronet ο κ. Σέργιος Σταμπουλούς, πρόεδρος του ΣΕΚ και προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας του Hellenic Healthcare Group, Ομίλου στον οποίο ανήκουν, μεταξύ άλλων, τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής (Υγεία, Metropolitan Hospital, Μητέρα, Metropolitan General και Λητώ).

Σύμφωνα με τον ίδιο: οι σημερινές ανακοινώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ότι ο ιδιωτικός τομέας διέθεσε επιπλέον 550 κλίνες, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι είμαστε μπροστά στη μάχη και ήδη εδώ και καιρό, όποτε προκύπτει ανάγκη, διαθέτουμε στο ΕΚΑΒ κάθε ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ που έχουμε και χρειάζεται για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που παρουσιάζονται στους συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Hellenic Healthcare Group που ήδη πρωτοστατεί στην προσπάθεια αυτή της συνεργασίας με το Υπουργείο, έχοντας διαθέσει το Λητώ για τη νοσηλεία covid περιστατικών, θα διαθέσει συνολικά 300 κλίνες για non-covid περιστατικά, το Ιατρικό αντίστοιχα 50 κλίνες, το Ιασώ 100 κλίνες. Την ίδια στιγμή, σε covid κλίνες, η Ευρωκλινική διαθέτει 60 κλίνες και άλλες 40 κλίνες η Βιοϊατρική.

Υπενθυμίζεται ότι  στο σύνολό τους τα νοσοκομεία του ΣΕΚ έχουν διαθέσει, ήδη από το πρώτο κύμα της πανδημίας την περασμένη άνοιξη, σημαντικό αριθμό κλινών ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προκειμένου να διευκολυνθεί ο εθνικός σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας, αριθμός ο οποίος πλέον υπερβαίνει τις 120 κλίνες ΜΕΘ στην Αττική και τις 43 στη Θεσσαλονίκη κατά τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα αιχμής. Αντίστοιχα, διετέθη μεγάλος αριθμός κλινών για non-covid περιστατικά τόσο στη Θεσσαλονίκη κατά το 2ο κύμα της πανδημίας, όσο και στην Αθήνα κατά το τρέχον χρονικό διάστημα, Μόλις πριν λίγο καιρό, υπενθυμίζεται ότι ρίχτηκαν στη μάχη, εκτός από το Λητώ που προαναφέρθηκε, από τον Όμιλο HHG, και το Ιατρικό Περιστερίου από τον Όμιλο Ιατρικού.

"Βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής προσπάθεια για να είμαστε δίπλα στο υπουργείο Υγείας, στη χώρα, στους πολίτες για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας μας απαιτηθεί. Η προσπάθεια είναι Εθνική και ο στόχος ένας, η αντιμετώπιση της πανδημίας", καταλήγει ο κ. Σταμπουλούς

Ειδήσεις υγείας σήμερα
5 τρόποι να αποτοξινωθούμε από το κινητό μας
CAR-T θεραπείες στη Ρευματολογία - Κύτταρα "δολοφόνοι" και "ψαράδες"
10 +1 τρόποι να διώξουμε το στρες