Σε επένδυση 2,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων προχωρούν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων υγείας που σχετίζονται με την COVID-19, προωθώντας την ισότητα απέναντι στην υγεία μεταξύ των πληθυσμών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο και στην παρούσα φάση υποεξυπηρετούνται. 

«Όλοι στην Αμερική πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες για να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιείς», δήλωσε η διευθύντρια του CDC Rochelle P. Walensky, MD, MPH. 

Τα δεδομένα δείχνουν ότι η COVID-19 έχει επηρεάσει δυσανάλογα ορισμένους πληθυσμούς και τους έθεσε σε υψηλότερο κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν λαμβάνουν τις απαιτούμενες ιατρικές υπηρεσίες, εντάσσονται σε φυλετικές και εθνοτικές μειονότητες ή ζουν σε αγροτικές κοινότητες. Αυτές οι ομάδες ενδέχεται να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο έκθεσης, λοίμωξης, νοσηλείας και θνησιμότητας. Επιπλέον, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι φυλετικές και εθνικές μειονότητες, καθώς και οι άνθρωποι που ζουν σε αγροτικές κοινότητες έχουν δυσανάλογα ποσοστά χρόνιων ασθενειών που μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από  COVID-19 ενώ μπορεί να έχουν μειωμένη πρόσβαση στη διενέργεια των τεστ, στη θεραπεία ή στον εμβολιασμό.

Το CDC σκοπεύει να χρηματοδοτήσει 108 οργανισμούς (κρατικούς ή τοπικούς) που σχετίζονται με τον χώρο της υγείας. Επ' αυτού θα δέχεται αιτήσεις  έως τις 30 Απριλίου 2021.

 

Πηγές:
CDC.gov

Ειδήσεις υγείας σήμερα
5 τρόποι να αποτοξινωθούμε από το κινητό μας
CAR-T θεραπείες στη Ρευματολογία - Κύτταρα "δολοφόνοι" και "ψαράδες"
10 +1 τρόποι να διώξουμε το στρες