Εξόχως προβληματική παραμένει η κατάσταση με τις νοσηλείες ασθενών με CoViD-19 στα νοσοκομεία της Αττικής.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι πλήρεις, καθώς - μέχρι χθες - είχαν κενή θέση μόνο το ΚΑΤ (1), το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" (2) και το "Σωτηρία" (2). Ενδεικτικό είναι ότι στο Κρατικό Νίκαιας, με 160 νοσηλευόμενους ασθενείς με CoViD-19, δεν υπάρχει διαθέσιμη ούτε μία κλίνη ΜΕΘ CoViD.

Η ασφυκτική εικόνα δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες και δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), 50 ασθενείς περιμένουν να ελευθερωθεί κρεβάτι σε ΜΕΘ.

Στο "Αλεξάνδρα", γέμισαν με διασωληνωμένους ασθενείς η καρδιολογική μονάδα και τα χειρουργεία και έχει ειδοποιηθεί το ΕΚΑΒ να τούς παραλάβει.

Στο "Σισμανόγλειο", διασωληνωμένοι νοσηλεύονται σε αίσθουσα ανάνηψης, η οποία έχει μετατραπεί σε ΜΕΘ.

Στο "Γ. Γεννηματάς", νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ 11 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Άλλοι 6 νοσηλεύονται στο "Τζάνειο" και 10 στο Κρατικό της Νίκαιας.

Οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία, όπως στο "Σισμανόγλειο", στο "Αγία Όλγα", στο "Γ. Γεννηματάς", στο "Ερυθρός Σταυρός", στο ΝΙΜΤΣ, στο "Αττικόν", στο "Θριάσιο", και στο "Ασκληπιείο" της Βούλας.

Ισχυρή πίεση υφίστανται τα νοσοκομεία σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών με CoViD-19 είναι σχεδόν 500, εκ των οποίων λιγότερες από 200 αφορούν το Λεκανοπέδιο.

Επίσκεψη

Το βράδυ του Σαββάτου, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το "Γ. Γεννηματάς", το οποίο είχε γενική εφημερία.

Ο Βασίλης Κικίλιας ευχαρίστησε το προσωπικό για τις συγκλονιστικές προσπάθειες που καταβάλλει, λέγοντας πως στη μάχη αυτή δεν περισσεύει κανείς. 

"Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πάνω από όλα και από όλους. Αυτή τη μάχη θα τη δίνουμε καθημερινά, θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στις εφημερίες. Θέλω να την κερδίσουν γιατί το αξίζουν οι συμπολίτες μας που έχουν προσπαθήσει πολύ για περισσότερο από έναν χρόνο", δήλωσε.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε την έκκληση προς γιατρούς του ιδιωτικού τομέα να συνδράμουν τις προσπάθειες του ΕΣΥ, λέγοντας πως "δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν συνάδελφό μου γιατρό που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, να μην θέλει να έρθει να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, σε αυτή τη μάχη".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
5 τρόποι να αποτοξινωθούμε από το κινητό μας
CAR-T θεραπείες στη Ρευματολογία - Κύτταρα "δολοφόνοι" και "ψαράδες"
10 +1 τρόποι να διώξουμε το στρες