Σε άδειασμα του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), προχώρησε την Κυριακή ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ).

Ο ΙΣΑ ανακοίνωσε πως η ανακοίνωση που είχε εκδοθεί νωρίτερα από τον ΠΙΣ, για αδιέξοδη στάση του υπουργείου Υγείας, δεν έχει την έγκριση της ολομέλειας των προέδρων των Συλλόγων που απαρτίζουν τον ΠΙΣ.

Στην ανακοίνωση του ΙΣΑ επισημαίνονται τα εξής: "Ο ΙΣΑ διευκρινίζει ότι το τελευταίο δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τον ΠΙΣ, είναι απόφαση του ΔΣ του ΠΙΣ, δεν έχει έγκριση της Ολομέλειας των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων και κατά συνέπεια του ΙΣΑ".

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΠΙΣ, στην οποία αναφερόταν - μεταξύ άλλων - πως "η στάση του υπουργείου Υγείας οδήγησε σε αδιέξοδο τη συνάντηση που είχε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου".

Για τον λόγο αυτό, ο ΠΙΣ ζητεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί πως, τόσο ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης (φωτογραφία αριστερά), όσο και ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος (φωτογραφία δεξιά), είναι προσκείμενοι στο κυβερνών κόμμα.

Συσπείρωση

Η έκκληση του υπουργού Υγείας για 200 εθελοντές γιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων, οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες του ΕΣΥ στην Αττική, δεν βρίσκει ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΣΑ, μόλις 61 γιατροί - μέλη του έχουν ανταποκριθεί να ενισχύσουν τις δημόσιες δομές.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, καλεί τους γιατρούς σε συσπείρωση, ενώ έχει συγκαλέσει - για τις 10 το πρωί της Δευτέρας - έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των Επιστημονικών Εταιριών Παθολογίας, Γενικής Ιατρικής Πνευμονολογίας και Αναισθησιολογίας. Θέμα της σύσκεψης είναι η περαιτέρω ενσωμάτωση των ιδιωτών ιατρών στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
5 τρόποι να αποτοξινωθούμε από το κινητό μας
CAR-T θεραπείες στη Ρευματολογία - Κύτταρα "δολοφόνοι" και "ψαράδες"
10 +1 τρόποι να διώξουμε το στρες