Εξασθένηση  νοητικών λειτουργιών- μνήμη, συγκέντρωση και λήψη αποφάσεων- συνδέεται με τους πιο αυστηρούς περιορισμούς στο lockdown της Σκωτίας, έδειξε νέα έρευνα.

Η έρευνα της Dr. Joanne Ingram του  University of the West of Scotland, κατέληξε ότι περιορισμοί στην κοινωνική αλληλεπίδραση συνδέονται με φτωχότερη μνήμη, προσοχή και λήψη αποφάσεων. Ωστόσο, αυτές οι ικανότητες βελτιώθηκαν όταν χαλάρωσαν οι περιορισμοί.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου 2020  και έδειξε επίσης, ότι η διάθεση των ανθρώπων βελτιώθηκε σταθερά και ότι βελτιώσεις σε νοητικές εργασίες ήταν διαφορετικές για ανθρώπους που προστατεύονταν ή έμεναν μόνοι και εξαρτιόνταν από το πότε άλλαξαν οι περιορισμοί για αυτούς.

Η Dr. Ingram, δήλωσε ότι η έρευνα προστίθεται σε ενδείξεις ότι το lockdown και η μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση μπορεί να είναι επιβλαβή, σε αυτή την περίπτωση στη νοητική υγεία. Ωστόσο, είναι ενθαρρυντικό ότι φάνηκε γρήγορη βελτίωση καθώς χαλάρωσαν οι περιορισμοί και οι άνθρωποι μπορούσαν να αλληλεπιδρούν  με φίλους και την οικογένεια και πάλι.

Ο Dr. Chris Hand, του Glasgow Caledonian University, δήλωσε, ότι αυτά τα ευρήματα έχουν εφαρμογές στο πώς σχεδιάζουμε να εργαστούμε, να μάθουμε και να ζούμε-αν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από απόσταση ή επιστρέφουμε σε πιο παραδοσιακά περιβάλλοντα. Είναι σαφές, ότι μεγαλύτερα επίπεδα απομόνωσης επηρεάζουν αρνητικά  τις νοητικές μας ικανότητες, δήλωσε ο ειδικός.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
5 τρόποι να αποτοξινωθούμε από το κινητό μας
CAR-T θεραπείες στη Ρευματολογία - Κύτταρα "δολοφόνοι" και "ψαράδες"
10 +1 τρόποι να διώξουμε το στρες