Η μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων στο νοσοκομείο, οι περισσότερες χειρουργικές επεμβάσεις, η αύξηση του αριθμού των ατόμων που ανήκουν στην Τρίτη ηλικία, η μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, η εντονότερη εστίαση στην αποστείρωση και την απολύμανση των τροφίμων, οι τεχνολογικές εξελίξεις στον εξοπλισμό αποστείρωσης, η αυξανόμενη ανάθεση σε εξωτερικούς συνεργάτες των υπηρεσιών αποστείρωσης από φαρμακευτικές εταιρείες, νοσοκομεία και κατασκευαστές ιατρικών συσκευών, είναι παράγοντες που αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τον κύκλο εργασιών της παγκόσμιας αγοράς ελέγχου των λοιμώξεων. 

Οπως αναφέρει η έρευνα, το μέγεθος της αγοράς αναμένεται να φτάσει τα 52,7 δισ. δολάρια έως το 2026 από 44,7 δισ. δολάρια το 2021, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 3,4% κατά τη διάρκεια της περιόδου πρόβλεψης.

Καθοριστική συμβολή στην αύξηση αυτή, όπως υποστηρίζει η έρευνα, είχε και έχει η πανδημία της COVID-19, καθώς προκάλεσε μια αυξανόμενη εστίαση στην προσωπική υγιεινή, ενώ επέφερε και την αύξηση της παραγωγής ιατρικών προϊόντων μιας χρήσης, όπως οι μάσκες προσώπου και τα γάντια. Αυτό, με τη σειρά του, αναμένεται να ενισχύσει την ανάπτυξη της αγοράς τα επόμενα δύο χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των επανεπεξεργασμένων μέσων αναμένεται να περιορίσουν την ανάπτυξη της αγοράς σε κάποιο βαθμό τα επόμενα χρόνια. Αυτό, μαζί με παράγοντες όπως το υψηλό κόστος της επανεπεξεργασίας του ενδοσκοπίου, η περιορισμένη επιστροφή χρημάτων στις αναπτυσσόμενες χώρες και η μη συμμόρφωση των τελικών χρηστών με τα πρότυπα αποστείρωσης, ενδέχεται να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη της αγοράς.

Το τμήμα απολυμαντικών αναμένεται να αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς ελέγχου των λοιμώξεων

Η αγορά ελέγχου των λοιμώξεων χωρίζεται σε απολυμαντικά, εξοπλισμό καθαρισμού και απολύμανσης, λιπαντικά και διαλύματα καθαρισμού και αξεσουάρ απολύμανσης και καθαρισμού. Το 2020, το τμήμα απολυμαντικών αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς προϊόντων καθαρισμού και απολύμανσης. Γεγονός που οφείλεται κυρίως στην αυξανόμενη ζήτηση για αυτά τα προϊόντα σε διάφορα τμήματα τελικών χρηστών. Τα απολυμαντικά χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των επιφανειών, των δωματίων ασθενών, των χειρουργείων,των  νοσοκομειακών εγκαταστάσεων, των χεριών και του δέρματος, του προσωπικού που ασχολείται με την υγειονομική περίθαλψη κ.λπ. Η ζήτηση για απολυμαντικά αυξάνεται επίσης στη βιομηχανία τροφίμων λόγω των υψηλών κινδύνων που προκαλούνται από βακτήρια και ιογενείς λοιμώξεις που σχετίζονται με τα τρόφιμα.

Οι βασικότεροι παίκτες αυτής της αγοράς είναι η STERIS plc. (ΗΠΑ), Getinge AB (Σουηδία), Cantel Medical Corporation (ΗΠΑ), Advanced Sterilization Products (ΗΠΑ), 3M Company (ΗΠΑ), Belimed AG (Ελβετία), MMM Group (Γερμανία), MATACHANA GROUP (Ισπανία), Sotera Health LLC (ΗΠΑ), Ecolab, Inc. (ΗΠΑ), Metrex Research Corporation (ΗΠΑ), Reckitt Benckiser Group Plc. (Ηνωμένο Βασίλειο), Miele Group (Γερμανία), Melag (Γερμανία) και Pal International (Ηνωμένο Βασίλειο).

Πηγές:
https://www.marketsandmarkets.com/PressReleases/infection-control.asp

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συναγερμός στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου για ύποπτα κρούσματα του ιού Marburg
ΗΠΑ: Διαγνωστικά λάθη σε 1 στους 14 νοσηλευόμενους [έρευνα]
Να φάω υδατάνθρακες μετά την προπόνηση;