Στη μελέτη TeenCOVE συμμετείχαν περισσότεροι από 37.000 συμμετέχοντες ηλικίας 12 ετών έως κάτω των 18 ετών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Moderna, παρατηρήθηκε αποτελεσματικότητα του εμβολίου 93% σε οροαρνητικούς συμμετέχοντες, ξεκινώντας 14 ημέρες μετά τις πρώτες δόσεις χρησιμοποιώντας τον δευτερεύοντα ορισμό περιστατικού CDC της COVID-19, ο οποίος απαιτεί μόνο ένα σύμπτωμα της νόσου και θετικό δείγμα για SARS-CoV-2.

Οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν ήπιες έως μέτριες, με τις πιο συχνές να είναι πόνος στο σημείο της ένεσης, κεφαλαλγία, κόπωση, μυαλγία και ρίγη.

«Το mRNA-1273 ήταν πολύ αποτελεσματικό στην πρόληψη της COVID-19 σε εφήβους. Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό το γεγονός ότι το εμβόλιο Moderna COVID-19 μπορεί να αποτρέψει τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2 », δήλωσε ο Stéphane Bancel, διευθύνων σύμβουλος της Moderna.

Η εταιρεία σκοπεύει να υποβάλουμε αυτά τα αποτελέσματα στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων [FDA] και σε ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως στις αρχές Ιουνίου και να ζητήσει εξουσιοδότηση για την χρήση του.

Η Moderna πρόσθεσε ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη μελέτη TeenCOVE θα παρακολουθούνται για 12 μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, για την αξιολόγηση της μακροχρόνιας προστασίας και ασφάλειάς τους.

Πηγές:
pharmatimes

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να φάω υδατάνθρακες μετά την προπόνηση;
Αλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης: Φωταγώγηση γλυπτού ''Ομπρέλες'' με ροζ χρώμα
Παθολόγοι: Να αποσυρθεί η διάταξη για τους εμβολιασμούς στα φαρμακεία