O καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, σε δηλώσεις του στο Open, είπε ότι η επιτροπή των ειδικών ποτέ δεν έδωσε οδηγία να βγουν οι μάσκες. «Οι κλειστοί χώροι είναι χώροι υπερμετάδοσης. Υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση: η επιτροπή δεν έδωσε καμία οδηγία να βγουν οι μάσκες. Η επιτροπή είπε, όταν βγαίνουμε από το σπίτι να φοράμε τις μάσκες. Δεν έχουμε δώσει ποτέ εντολή βγάλτε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους», τόνισε. 

Ο κ. Σύψας ανέφερε ότι θα ήταν καλό η Πολιτεία να μην κάνει δηλώσεις ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχει σχέδιο για τις μετακινήσεις με δημόσια μέσα μεταφοράς, με μοριακό ή rapid test. 

Για τα παιδιά και το άνοιγμα των σχολείων σημείωσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα αγαπά πολύ τους νέους. «Εάν γίνει αυτό που θα γίνει το φθινόπωρο, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τα σχολεία, δεν ξέρω πόσο θα μπορέσουν να μείνουν ανοιχτά. Σε αυτό το κύμα θα μολυνθούν οι πάντες. Θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος στην Ελλάδα». Τέλος, ο κ. Σύψας τόνισε ότι η Covid αφήνει παρενέργειες και κάλεσε ακόμη μια φορά όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Στο ίδιο μήκος κύματος η κα Πελώνη υπενθύμισε ότι «δεν έχουμε απαλλαγεί από την υποχρέωση χρήσης μάσκας, παρά μόνο σε εξωτερικούς χώρους χωρίς συγχρωτισμό και συναθροίσεις. Όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή και με όλα τα δεδομένα».

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αντιπαράθεση Δούκα - Γεωργιάδη για την κατάσταση στα νοσοκομεία
Συναισθηματική υγεία: Τι είναι και πώς θα τη βελτιώσουμε
Οπισθοπεριτοναїκοί όγκοι: Ποια είναι η θεραπεία εκλογής