Απορρίφθηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αιτήματα προσωρινής δικαστικής προστασίας Ελλήνων υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της CoViD-19.

Σε σημερινή ανακοίνωση, που παρατίθεται πιο κάτω, επισημαίνεται πως στις 2 Σεπτεμβρίου, 30 Έλληνες υγειονομικοί που εργάζονται σε δημόσια νοσοκομεία υπέβαλαν δύο αιτήματα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Επικαλέστηκαν μία σειρά άρθρων για το δικαίωμα στη ζωή, την απαγόρευση απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, την απαγόρευση της δουλείας και της αναγκαστικής εργασίας, το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια, το δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη, το δικαίωμα στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής και την απαγόρευση των διακρίσεων.

Διαμαρτυρήθηκαν, επειδή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους. Ζήτησαν, δε, την αναστολή εφαρμογής της νομοθεσίας. Ζήτησαν, επίσης, προσωρινά μέτρα και την άμεση αναστολή εφαρμογής του.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει τα αιτήματα, με το επιχείρημα πως οι αιτούντες δεν αντιμετωπίζουν πραγματικό κίνδυνο μη αναστρέψιμης βλάβης από τον εμβολιασμό κατά της CoViD-19.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ECDC: Τι άλλαξε φέτος με τις ιώσεις του αναπνευστικού και τι αναμένεται
Επιληψία: Το "βραχυκύκλωμα" του εγκεφάλου, το στίγμα και η λάθος διάγνωση
Παιδιά με κάταγμα και έλλειψη βιταμίνης D αναρρώνουν πιο αργά [μελέτη]