Κινόα + φασόλια + πιπεριά

Δεν χρειάζεται πάνω από 15-20 λεπτά, ίσα για να βράσει η κινόα. Τα φασόλια από κονσέρβα είναι πολύ εύκολη λύση και το να κόψουμε μια πιπεριά δεν θα πάρει πάνω από δύο λεπτά. Αυτό το γεύμα περιέχει τεράστια δόση φυτικών ινών, αλλά και πρωτεΐνη, σίδηρο και άφθονες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Λάχανο + στήθος κοτόπουλο + αβοκάντο

Το έτοιμο τριμμένο λάχανο σε σακουλάκι είναι μια ευλογία για τις μέρες που δεν έχουμε χρόνο, όπως και το έτοιμο φιλέτο κοτόπουλο. Τα αβοκάντο καλό είναι να τα αγοράζουμε άγουρα και να τα αφήνουμε να φτάσουν στο σημείο ωρίμανσης που τα προτιμούμε. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το γεύμα είναι πολύ ισορροπημένο, μιας και περιέχει φυτικές ίνες (και έξτρα αντιοξειδωτικά αν επιλέξουμε κόκκινο λάχανο), ποιοτική πρωτεΐνη και ωφέλιμα λιπαρά.

Μακαρόνια ολικής + ντοματίνια + μοτσαρέλα

Το γεγονός ότι μια μακαρονάδα μπορεί να είναι το πιο βολικό φαγητό, το ξέρουμε όλοι. Το γεγονός ότι αν μικρύνουμε την μερίδα και προτιμήσουμε μακαρόνια ολικής, αν βάλουμε μέσα ένα φρέσκο λαχανικό όπως τα ντοματίνια, και αν επιλέξουμε ένα ελαφρύ τυρί όπως η μοτσαρέλα, δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να νιώσουμε ενοχές για την μακαρονάδα... πώς σας φαίνεται;

Ψητή πατάτα + μπρόκολο + καυτερή σάλτσα

Ένα γεύμα με πολλούς υδατάνθρακες, για τις μέρες που χρειάζεστε όσο περισσότερη ενέργεια γίνεται. Αν η πατάτα συνδυαστεί με άλλα λαχανικά, αλλά και με λίγο ελαιόλαδο, προσφέρει την ενέργειά της πιο αργά.

Γιαούρτι + βρώμη + μούρα

Είναι εξαιρετικό πρωινό, και επειδή μερικές μέρες θέλουμε να τρώμε πρωινό για κάθε γεύμα της ημέρας. Το γιαούρτι προσφέρει πρωτεΐνη και ασβέστιο, η βρώμη φυτικές ίνες και τα μούρα μια πολύ γερή δόση αντιοξειδωτικών.

Τορτίγια ολικής + λαχανικά + παρμεζάνα

Η παρμεζάνα είναι πολύ πιο ελαφριά σε σχέση με άλλα τυριά, ενώ η τορτίγια ολικής έχει σχετικά χαμηλές θερμίδες, αλλά και λίγες φυτικές ίνες. Και όσο ψήνετε την τορτίγια, μπορείτε να σωτάρετε μερικά λαχανικά, όπως πιπεριά, κολοκυθάκι ή μπρόκολο.

Πλιγούρι + σπανάκι + φέτα

Το πλιγούρι δεν ξέρουμε γιατί δεν θεωρείται τόσο δημοφιλές στους κύκλους της υγιεινής διατροφής, αλλά οι φυτικές ίνες του είναι σε συγκεντρώσεις που θα δικαιολογούσαν να το τρώγαμε και μέρα παρά μέρα. Το σπανάκι, από την άλλη, είναι σταθερά κορυφαίο στην λίστα των πιο υγιεινών λαχανικών.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νοσοκομεία: Δευτέρα, 24ωρη απεργία για επίταξη ιδιωτών γιατρών και ψυχική υγεία
Σύκα: Γλυκιά γεύση και οφέλη στην υγεία
Βακτήριο του στόματος ''λιώνει'' ορισμένους καρκίνους [μελέτη]