Η Pfizer Inc προβλέπει ότι δεν θα αφήσουμε πίσω μας την πανδημία COVID-19 μέχρι το 2024, και ότι χαμηλότερη δόση του εμβολίου της για τις ηλικίες 2-4 ετών οδήγησε σε ασθενέστερη ανοσιακή απόκριση από την αναμενόμενη, πιθανώς καθυστερώντας την έγκριση.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εξετάζει 3 δόσεις του  εμβολίου σε όλες τις ηλικιακές ομάδες κάτω των 16 ετών, περιλαμβανομένων των ηλικιών 2-4. Προηγουμένως ανέμενε στοιχεία από αυτή την ομάδα φέτος, αλλά ανακοίνωσε οτι δεν αναμένει η καθυστέρηση  να αλλάξει σημαντικά τα σχέδια για αίτηση έγκρισης επείγουσας χρήσης το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Η Pfizer/BioNTech δοκίμασε δόση  3 μικρογραμμαρίων του εμβολίου της σε ηλικίες 2-5 ετών αφού χρησιμοποίησε δόση 10  μικρογραμμαρίων στις ηλικίες  5-11 ετών και  30 μικρογραμμαρίων στους άνω των  12 ετών.

Σε παιδιά  6 έως 24 μηνών, η χαμηλή δόση του εμβολίου οδήγησε σε ανοσιακή απόκριση συμβατή με αυτή μεγαλύτερης ηλικίας εμβολιασμένων.

Αν η έρευνα στις 3 δόσεις είναι επιτυχής η Pfizer/BioNTech αναμένει να υποβάλει  τα στοιχεία στις ρυθμιστικές αρχές για έγκριση επείγουσας χρήσης για παιδιά 6 μηνών έως κάτω των 5 ετών, το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα σωματικά οφέλη που μπορεί να έχει ο διαλογισμός
Επίσκεψη Βιλδιρίδη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Οι τροφές που καταστρέφουν την υγεία του εντέρου