Θα δοθεί ισχυρή σύσταση για self test από όσους βγουν να διασκεδάσουν παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ θα δοθούν και δωρεάν self test σε όλους, είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στο υπουργικό συμβούλιο πως δεν θα γίνουν rapid test από όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα ξανανοίξει η πλατφόρμα και θα δοθούν δωρεάν για όλους 2 self test στις γιορτές.

"Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους.

Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

Σημειώνεται ότι η σημερινή σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων που θα συνεδρίαζε σήμερα για να εξετάσει τον οδικό χάρτη των μέτρων που θα εφαρμοστούν στις γιορτές, αναβλήθηκε.  

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα σωματικά οφέλη που μπορεί να έχει ο διαλογισμός
Επίσκεψη Βιλδιρίδη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Οι τροφές που καταστρέφουν την υγεία του εντέρου