Οι Νοτιοαφρικανοί που προσβάλλονται από κορωνοϊό στο τρέχον τέταρτο κύμα της πανδημίας έχουν 80% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν εάν κολλήσουν την μετάλλαξη Ομικρον, σε σύγκριση με άλλα στελέχη, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Εθνικό Ινστιτούτο Μεταδοτικών Ασθενειών.

Αν όμως κάποιος εισαχθεί στο νοσοκομείο, ο κίνδυνος σοβαρής ασθένειας δεν διαφέρει από άλλες παραλλαγές, σύμφωνα με τους επικεφαλής της έρευνας Nicole Walter και Cheryl Cohen.

Σε σύγκριση με τις λοιμώξεις από Δέλτα στη Νότια Αφρική μεταξύ Απριλίου και Νοεμβρίου, οι λοιμώξεις από την μετάλλαξη Ομικρον συνδέονται με 70% χαμηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου, είπαν. Τα δεδομένα για την Ομικρον συλλέχθηκαν από το Νοέμβριο έως σήμερα.

Από τότε που εντοπίστηκε από Νοτιοαφρικανούς επιστήμονες η Ομικρον, στις 25 Νοεμβρίου, η μετάλλαξη έχει προκαλέσει ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα που έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 44% του ενήλικου πληθυσμού της.

Οι συγγραφείς της έρευνας έκαναν προσαρμογές για να λάβουν υπόψη παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, του φύλου και το εάν τα κρούσματα ήταν επαναμόλυνση. Για τη σοβαρότητα της νόσου μετά την εισαγωγή, εξέτασαν επίσης την ύπαρξη άλλων ασθενειών και την προηγούμενη ανοσοποίηση.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι όσοι κολλήσουν την Ομικρόν μπορεί να έχουν υψηλότερα ιικά φορτία.

Η μελέτη είναι «σημαντική», επισημαίνει το Bloomberg, αν και η χρήση των λεγόμενων «ιστορικών στοιχείων» για τις μολύνσεις Δέλτα μεταξύ Απριλίου και Νοεμβρίου σημαίνει ότι η έκβασή της μπορεί να επηρεάζεται από χρονικά ζητήματα, δήλωσε ο Paul Hunter, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου. της Ανατολικής Αγγλίας.

«Έτσι, παρόλο που τα κρούσματα του Ομικρον ήταν λιγότερο πιθανό να καταλήξουν στο νοσοκομείο από τα κρούσματα δέλτα, δεν είναι δυνατό να πούμε εάν αυτό οφείλεται σε εγγενείς διαφορές στη λοιμογόνο δράση ή σε υψηλότερη ανοσία του πληθυσμού τον Νοέμβριο σε σύγκριση με νωρίτερα», είπε ο Χάντερ.

Οι συγγραφείς επισήμαναν τους ίδιους περιορισμούς.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα σωματικά οφέλη που μπορεί να έχει ο διαλογισμός
Επίσκεψη Βιλδιρίδη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Οι τροφές που καταστρέφουν την υγεία του εντέρου