Αγωγή κατά της COVID-19 που λαμβάνεται στο σπίτι και που μπορεί να προλάβει τη σοβαρή νόσο εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ σήμερα. Η έγκριση για το χάπι της Pfizer προσφέρει μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον της πανδημίας σε αβέβαιους καιρούς λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

Το χάπι της Pfizer είναι το πρώτο εγκεκριμένο από τον FDA αντιικό φάρμακο από του στόματος, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για την καταπολέμηση της Covid-19.

Όταν χορηγηθεί νωρίς, το χάπι Paxlovid, είναι κατά 89% αποτελεσματικό στη μείωση του κινδύνου σοβαρής νόσησης και θανάτου από COVID-19, σύμφωνα με την εταιρεία και είναι αποτελεσματικό έναντι της Όμικρον.

Ο CEO της Pfizer, Albert Bourla, υπολογίζει ότι  1.200 θάνατοι και 6.000 νοσηλείες αποφεύγονται για κάθε 100.000 ασθενείς με COVID-19 που λαμβάνουν τα χάπια.

Ο FDA ενέκρινε το χάπι για ασθενικός 12 ετών και άνω με ελαφρά ως μέτρια Covid, που είναι πιο πιθανό να καταλήξουν να νοσηλευτούν ή να αποβιώσουν Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να συνταγογραφείται το γρηγορότερο μετά τη διάγνωση και εντός 5 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να αρχίσει αμέσως την παράδοση στις ΗΠΑ.

Πηγές:
cnbc, abc

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα σωματικά οφέλη που μπορεί να έχει ο διαλογισμός
Επίσκεψη Βιλδιρίδη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Οι τροφές που καταστρέφουν την υγεία του εντέρου