Λιγότερο σοβαρή αλλά πιο μεταδοτική από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος Covid-19 μέχρι σήμερα δείχνει η Ομικρον, όπως κατέληξε μια μελέτη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, ενισχύοντας έρευνα που έχει δείξει χαμηλότερο κίνδυνο νοσηλείας από την παραλλαγή που εξαπλώνεται γρήγορα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, όσοι έχουν μολυνθεί με Ομικρον έχουν 50% έως 70% λιγότερες πιθανότητες από ό,τι εκείνοι που είχαν κολλήσει Δέλτα να εισαχθούν σε νοσοκομεία, δήλωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι ασθενείς με Ομικρον έχουν επίσης 31% έως 45% λιγότερες πιθανότητες να φτάσουν στα Επείγοντα Περιστατικά από εκείνους που είχαν Δέλτα.

Τα δεδομένα του Οργανισμού συνοδεύονται από μια σημαντική προειδοποίηση: Ενώ ένα ενισχυτικό εμβόλιο βελτιώνει την προστασία έναντι της Ομικρον, η αποτελεσματικότητά του αρχίζει να μειώνεται πιο γρήγορα από ό,τι με τη Δέλτα και είναι 15% έως 25% χαμηλότερη, ξεκινώντας 10 εβδομάδες μετά την τρίτη δόση. Ο Οργανισμός προειδοποίησε επίσης ότι η νέα παραλλαγή είναι τόσο μολυσματική που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα ακόμη σημαντικό αριθμό σοβαρών κρουσμάτων.

Πηγές:
euro2day

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα σωματικά οφέλη που μπορεί να έχει ο διαλογισμός
Επίσκεψη Βιλδιρίδη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Οι τροφές που καταστρέφουν την υγεία του εντέρου