Στο Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, που θα συνεδριάσει σήμερα Δευτέρα, αναμένεται να ασχοληθεί για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες με συγκεκριμένο ιδιώτη παθολόγο του Βόλου, ο οποίος έχει διατυπώσει δημόσια αντιεπιστημονικές απόψεις κατά του εμβολιασμού και υπέρ των «κλασικών» θεραπειών κατά του κορωνοϊού. Ο Σύλλογος έχει ήδη επιβάλλει πρόστιμο στο μέλος του για προσβλητική συμπεριφορά εναντίον του προεδρείου, ενώ η πειθαρχική διαδικασία για όσα έχει υποστηρίξει βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτή τη φορά η νέα διαδικασία ελέγχου που θα ανοίξει σε βάρος του γιατρού έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, έπειτα από την καταγγελία 63χρονου επαγγελματία της πόλης, που τον κατηγορεί ως υπεύθυνο για τη μη έγκαιρη μεταφορά του ίδιου και της 60χρονης συζύγου του στο νοσοκομείο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της γυναίκας,

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ιδιώτης γιατρός επισκέφθηκε δύο φορές κατ' οίκον τον ίδιο και την σύζυγό του, που είχαν νοσήσει αμφότεροι από κορωνοϊό. Την πρώτη φορά τους έγραψε φαρμακευτική αγωγή και τη δεύτερη τους παρέσχε οξυγόνο, ενώ τους καλούσε να μείνουν στο σπίτι και να μην επισκεφθούν το νοσοκομείο, με το επιχείρημα ότι εκεί πεθαίνουν οι 7 στους 10. Όταν η κατάστασή τους παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση κάλεσαν ασθενοφόρο και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Βόλου. Η 60χρονη διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε σε ημιθανή κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χαλκίδας, όπου κατέληξε, ενώ 63χρονος, που νοσηλεύτηκε επί τρεις εβδομάδες και αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα προβλήματα, αποφάσισε να καταγγείλει τον γιατρό στον Ιατρικό Σύλλογο.

Με αφορμή την καταγγελία η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Ανέθεσε στην Ασφάλεια του Βόλου να διερευνήσει αν τελέστηκε το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης της άτυχης γυναίκας και της βαριάς σωματικής βλάβης του συζύγου της. Επίσης, αν υπήρξε διασπορά ψευδών ειδήσεων, διέγερση σε ανυπακοή και άλλα αδικήματα.

Η δημοσιοποίηση της καταγγελίας άνοιξε τον ασκό του αιόλου, οδηγώντας και άλλους ασθενείς να δημοσιοποιήσουν τη δική τους εμπειρία της συνάντησής τους με τον συγκεκριμένο γιατρό σε τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ. Ο γιατρός, ο οποίος είναι και ο ίδιος ανεμβολίαστος, καταγγέλλεται πως συνέχιζε την δραστηριότητά του, έχοντας αναρτήσει έξω από την πόρτα του ιατρείου του ένα πιστοποιητικό, σύμφωνα με το οποίο νόσησε τον Αύγουστο. Σύμφωνα, πάντως, με αναφορές ασθενών, στις επισκέψεις του κατ’ οίκον έλεγε πως δεν έχει δικαίωμα συνταγογράφησης γιατί «του έκλεισαν το ιατρείο».

«Δεν έχουμε ούτε γνώση ούτε αρμοδιότητα»

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμιος Τσάμης, έχει ζητήσει από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, τη λίστα των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών της περιοχής ευθύνης του που δεν έχουν εμβολιαστεί, ώστε να έχει γνώση και να μπορεί να ασκήσει τον έλεγχο στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του. Η απάντηση του υπουργού ήταν κατηγορηματικά αρνητική, λόγω προσωπικών δεδομένων.

Μιλώντας στο iatronet.gr ο κ. Τσάμης αναδεικνύει ένα φαινόμενο που εκ των πραγμάτων δημιουργεί γιατρούς δύο ταχυτήτων, καθώς οι ανεμβολίαστοι γιατροί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ οι ιδιώτες έχουν το δικαίωμα να εργάζονται χωρίς να ελέγχονται.

«Οι Ιατρικοί Σύλλογοι δεν έχουν δικαιοδοσία, όχι μόνο να ελέγξουν, αλλά ούτε και να έχουν γνώση των ιατρών ελεύθερων επαγγελματιών που δεν είναι εμβολιασμένοι. Το θέμα είναι βαθύτερο και ετοιμάζεται επερώτηση στη Βουλή. Παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε να γίνεται έλεγχος στους γιατρούς που λειτουργούν ιατρεία ανεμβολίαστοι, δεν έχει ακολουθήσει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα δώσει ισχύ στο νόμο και θα ορίζει ποιος κάνει τον έλεγχο και ποιες ποινές προβλέπονται», σημείωσε.

Έτσι, σύμφωνα με τον κ.Τσάμη, ακόμα κι αν περιέλθει σε γνώση του Συλλόγου κάποια περίπτωση μετά από συγκεκριμένη καταγγελία, αυτός δεν έχει το δικαίωμα ούτε να ελέγξει, ούτε να καλέσει την αστυνομία να μεταβεί για έλεγχο.

Ο συγκεκριμένος γιατρός κλήθηκε για εξηγήσεις στον Ιατρικό Σύλλογο τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή τις απόψεις που έχει διατυπώσει δημόσια για τον κορωνοϊό, τη θεραπεία του και τα εμβόλια. Η διαδικασία παραμένει σε εξέλιξη, ενώ του έχει επιβληθεί το ανώτερο προβλεπόμενο πρόστιμο για απαξιωτική και προσβλητική στάση απέναντι στο προεδρείο του Συλλόγου.

Ο «Έλληνας Ζελένκο» και η κλασική θεραπεία

Η επιβολή προστίμου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του δικηγόρου του γιατρού, επίσης γνωστού αντιεμβολιαστή που ελέγχεται δικαστικά. Ο τελευταίος χαρακτήρισε τον εντολέα του ως τον «Έλληνα Βλαντιμίρ Ζελένκο», παρομοιάζοντάς τον με τον ουκρανικής καταγωγής παθολόγο, διεθνώς γνωστό στους κύκλους των αντιεμβολιαστών για την θεραπευτική προσέγγισή του απέναντι στους ασθενείς με COVID, μέσω ενός κοκτέιλ φαρμάκων.

Πριν από λίγους μήνες ο ελεγχόμενος παθολόγος του Βόλου ήταν καλεσμένος σε σύναξη θρησκευτικού σωματείου και δήλωσε πως είναι μέλος μιας ομάδας γιατρών από την Ελλάδα που εφαρμόζουν τα λεγόμενα κλασικά θεραπευτικά πρωτόκολλα για την θεραπεία ασθενών κορωνοϊού. Αυτά συνοψίζονται στο τρίπτυχο κορτιζόνη – αντιβίωση για την πνευμονία – αντιπηκτική αγωγή. Όπως ισχυρίστηκε, ούτε ένας από τους ασθενείς του δεν χρειάστηκε να πάει στο νοσοκομείο, καθώς όλοι έγιναν καλά στο σπίτι τους. Στην ίδια εκδήλωση υποστήριξε πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια παγκόσμια διαδικασία χειραγώγησης των πληθυσμών, μέσω του φόβου, ώστε να δεχτούν το εμβόλιο, ενώ μίλησε για κατακόρυφη αύξηση των θανάτων από τότε που κυκλοφόρησαν τα εμβόλια.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα σωματικά οφέλη που μπορεί να έχει ο διαλογισμός
Επίσκεψη Βιλδιρίδη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
Οι τροφές που καταστρέφουν την υγεία του εντέρου