Άγνωστοι επιτέθηκαν και βανδάνισαν το ιατρείο της παιδιάτρου Ζωής Σάκκου, η οποία συμμετέχει σε καμπάνια του υπουργείου Υγείας για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Όπως μεταδίδει το loutraki365, η επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Οι άγνωστοι έγραψαν με μπογιά "Πόσα πήρες" στην είσοδο του ιατρείου της και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Η συμμετοχή της παιδιάτρου στην καμπάνια έχει εξοργίσει μερίδα αντιεμβολιαστών, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα της επιτίθενται στα social media, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ.

Η παιδίατρος, εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων, για φθορά ξένης περιουσίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το dmnews.gr.

Η ίδια σε ανάρτηση της, σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή της στην καμπάνια ήταν εθελοντική και αφιλοκερδώς. 

Όπως αναφέρεται στα τοπικά ΜΜΕ, η παιδίατρος έγραψε τα εξής:

"Για την άνανδρη επίθεση (συνθήματα) με spray στην εξώπορτα του ιατρείου μου από μία μερίδα θερμοκέφαλων και κουτών συμπολιτών (επιεικείς χαρακτηρισμοί), θα ήθελα να ενημερώσω για το αυτονόητο, ότι η συμμετοχή μου στην καμπάνια του εμβολιασμού ήταν εθελοντική και έγινε αφιλοκερδώς, μετά από πρόσκληση της επιστημονικής επιτροπής.

Μου είναι αδιανόητο πως κάποιοι τόσο κακόβουλα και με ευκολία συκοφαντούν, την στιγμή που κάθε μέρα έχουμε περίπου 100 θανάτους συνανθρώπων μας από covid-19.

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι παιδίατροι της χώρας μας, ενισχύουν τον εμβολιασμό καθώς και η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Ελπίζω ο Θεός να τους δώσει φώτιση μιας και έχουν κλειστά τα μάτια και τα αφτιά στην Επιστήμη".

Ιατρικός Σύλλογος

Ανακοίνωση στήριξης στην παιδίατρο, εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, καταδικάζοντας την επίθεση και εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας καταδικάζει την επίθεση βανδαλισμού του ιδιωτικού ιατρείου της παιδιάτρου κας Ζωής Σάκκου από κύκλους αντιεμβολιαστών.

Η υποστήριξη (και μάλιστα η αφιλοκερδής) του παγκοσμίως αποδεδειγμένου οφέλους του εμβολιαστικού έργου, αποτελεί υποχρέωση κάθε ιατρού και σε αυτή θα επιμένουμε ανεξαρτήτως παρουσίας covid-19.

Η Επιστήμη και η Ιατρική κοινότητα είναι αυτές που μας βγάζουν από τον σκοταδισμό, που προσπαθούν κάποιοι άνανδροι να σύρουν τη κοινωνία μας.

Καλούμε την Πολιτεία να εξαντλήσει την αυστηρότητά της σε τέτοιες καταδικαστέες ενέργειες".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μήλα: Τι οφέλη έχουν στην υγεία
Το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί με τη Χρυσή Κορδέλα στις 14 Σεπτεμβρίου
Κοινή Ευρωπαϊκή Δράση impleMENTAL - Εκδήλωση για την αναμόρφωση της Ψυχικής Υγείας στην Ευρώπη