Δυστυχώς, δεν είναι τόσο συνηθισμένο για τους άνδρες να μιλούν ανοιχτά για τα προβλήματα που έχουν με το σώμα τους, ακόμα και με τους φίλους τους. Είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που τα κοινωνικά στερεότυπα γύρω από τον ανδρισμό στρέφονται εναντίον και των ανδρών. Και επειδή μερικές απορίες δεν χρειάζεται να μένουν άλυτες - και δεν είναι ντροπή - ήρθε η ώρα να τις εξηγήσουμε.

Τι συμβαίνει με τις τρίχες στην πλάτη;

Μέχρι τα 25-27 θα έχετε μάθει πάνω-κάτω πόση τριχοφυΐα θα έχετε στην πλάτη και σε ποια σημεία - αν έχετε, δηλαδή. Το τι θα κάνετε μαζί τους είναι εντελώς προσωπικό σας ζήτημα, και δεν υπάρχει σωστή ή λάθος διαχείριση. Για μόνιμη λύση, μπορείτε να κάνετε λέιζερ, ή μπορείτε να χρησιμοποιείτε αποτριχωτικές κρέμες ή λωρίδες.

Η κοιλιά πότε είναι πρόβλημα;

Η μπυροκοιλιά δεν οφείλεται αναγκαστικά στις μπύρες: Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να συσσωρεύσουν λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, αλλά συνήθως είναι και το πρώτο που φεύγει όταν ξεκινάμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής. Και είναι καλό να φύγει, επειδή η ύπαρξή του είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιοπάθεια.

Γιατί ιδρώνω τόσο πολύ;

Οι άνδρες σε γενικές γραμμές ιδρώνουν περισσότερο από τις γυναίκες, και σπάνια αυτό αποτελεί ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία μας. Αν όμως πιστεύετε ότι ιδρώνετε περισσότερο από το κανονικό, μπορείτε να μιλήσετε με τον γιατρό σας για την πιθανότητα υπεριδρωσίας και τις ιατρικές της λύσεις.

Γιατί έχω ένα φρύδι;

Ελέγχεται από τις ίδιες ορμόνες που προσφέρουν πλούσια τριχοφυΐα στο πρόσωπο. Αποτελεί επίσης τον υπ' αριθμόν ένα λόγο που οι άνδρες θα κάνουν ριζική αποτρίχωση. Ξανά, η επιλογή είναι 100% δική σας - και κάπου εδώ να θυμίσουμε ότι δεν είναι καθόλου παράξενο για έναν άνδρα να κλείσει ραντεβού με έναν αισθητικό για να φτιάξει τα φρύδια του.

Γιατί βγάζω σπυράκια μετά το ξύρισμα;

Συμβαίνει επειδή μικρές τρίχες μπορεί να γυρίσουν προς τα μέσα και να μεγαλώνουν μέσα στο δέρμα. Συμβαίνει πιο συχνά σε άτομα με σγουρές τρίχες, και ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε είναι να ξυρίζεστε μετά από ένα ζεστό ντους και να χρησιμοποιείτε ξυράφια και τζελ ξυρίσματος καλής ποιότητας.

Γιατί χάνω τα μαλλιά μου;

Έχει να κάνει με κληρονομικότητα, αλλά λίγο-πολύ συμβαίνει σε όλους τους άνδρες. Μετά τα 35 και ειδικά μετά τα 50, χάνουμε σταδιακά μεγάλες ποσότητες μαλλιών. Σε κάποιους άνδρες, αυτό συμβαίνει πιο νωρίς ή με μεγαλύτερη ταχύτητα. Πέρα από τη λύση των εμφυτευμάτων, μπορείτε να μιλήσετε με τον γιατρό σας για φαρμακευτικές λύσεις που σταματούν την τριχόπτωση.

Γιατί μου λένε ότι βλέπω τα χρώματα περίεργα;

Η αχρωματοψία δεν σημαίνει ότι βλέπετε τα πράγματα ασπρόμαυρα. Για την ακρίβεια, η αχρωματοψία επηρεάζει το 8% του ανδρικού πληθυσμού παγκοσμίως. Μπορεί να είναι λίγο έντονη ή πολύ, και στις περισσότερες περιπτώσεις έχει να κάνει με κόκκινο-πράσινο. Δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά πολύ σπάνια θα επηρεάσει την καθημερινότητα του ατόμου.

Γιατί μυρίζει ο ιδρώτας μου;

Η απάντηση είναι ότι δεν μυρίζει ο ιδρώτας, αλλά τα βακτήρια του δέρματος που πολλαπλασιάζονται με τον ιδρώτα. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την κακοσμία αυτή είναι να πλενόμαστε τακτικά με σαπούνι και να χρησιμοποιούμε αντιιδρωτικό. Μην ξεχνάτε να πλένετε συχνά τα ρούχα της γυμναστικής σας.

Έκανα ντους στο γυμναστήριο και τώρα έχω εξάνθημα;

Μυκητίαση. Γνωστή και ως πόδι του αθλητή, επειδή ο πιο εύκολος τρόπος να την κολλήσουμε είναι να βρεθούμε ξυπόλητοι σε αποδυτήρια ή δημόσια ντους. Μπορεί να χτυπήσει και στα γεννητικά όργανα και την γύρω περιοχή, όμως, αν καθίσουμε σε κάποιον πάγκο ή κολλήσει στην πετσέτα μας. Επίσης: Μην πατάτε το εσώρουχό σας.

Δεν μπορώ να διατηρήσω τη στύση μου;

Συμβαίνει. Τώρα, αν συμβαίνει μια στο τόσο, δεν είναι θέμα προς συζήτηση. Αν συμβαίνει τακτικά, ίσως να θέλετε να μιλήσετε με τον γιατρό σας για να ανακαλύψετε ποια είναι η αιτία. Είναι σωματική ή ψυχολογική; Υπάρχουν λύσεις, μην αφήνετε την στυτική δυσλειτουργία να σας απελπίζει.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γιατί έχω αυξομειώσεις στο βάρος μου;
Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες- Από τον τζουντόκα Θ. Τσελίδη
Στους 6 έφθασαν οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας