Το βιβλίο «Frontal sinus: surgical approaches and controversies» που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο «Thieme», αποτελεί έναν πλήρη οδηγό της χειρουργικής του μετωπιαίου κόλπου, καλύπτοντας τη χειρουργική ανατομία και ακτινολογία, παθολογία, ανοιχτές και ενδοσκοπικές χειρουργικές τεχνικές και καινοτομίες, καθώς και διαγνωστικές και θεραπευτικές διχογνωμίες. Είναι εστιασμένο σε ωτορινολαρυγγολόγους, γναθοχειρουργούς, πλαστικούς χειρουργούς και νευροχειρουργούς που ξεκινούν την καριέρα τους όσο και σε πιο έμπειρους χειρουργούς.
Συγγραφείς του βιβλίου, είναι ο Χρίστος Γεωργάλας, Ωτορινολαρυγγολόγος, τακτικός Καθηγητής Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Διευθυντής Κλινικής Κεφαλής Τραχήλου και Βάσης Κρανίου του ΥΓΕΙΑ, και ο Καθηγητής Anshul Sama, Consultant Otolaryngologist – Skull Base Surgeon, Nottingham University Hospital, Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην έκδοση περιλαμβάνονται περισσότερες από 600 έγχρωμες εικόνες και διαγράμματα, καθώς και 50 βίντεο που παρουσιάζουν αναλυτικά χειρουργικές τεχνικές βήμα-βήμα, παρουσιάσεις περιστατικών, καθώς και κεφάλαια αποδεικτικής ιατρικής (Evidence – Based Medicine) σχετικά με αμφιλεγόμενα θέματα.
Το βιβλίο «Frontal sinus: surgical approaches and controversies» είναι γραμμένο στα αγγλικά και διατίθεται και σε μορφή e-book (Έκδοση Thieme, ISBN: 9783132400528).
Ο Χρίστος Γεωργάλας, τακτικός Καθηγητής Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου της Ιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και Διευθυντής Κλινικής Κεφαλής Τραχήλου και Βάσης Κρανίου του ΥΓΕΙΑ, συγκαταλέγεται, στη διεθνή λίστα του Πανεπιστημίου του Stanford, μεταξύ των επιστημόνων με τις περισσότερες αναφορές σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Scopus citation index, έχοντας τον μεγαλύτερο αριθμό ετεροαναφορών- Citations) στο χώρο της Ωτορινολαρυγγολόγιας – Χειρουργικής Κεφαλής και Τραχήλου σε Ελλάδα και Κύπρο.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Περιεμμηνόπαυση: Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον γυναικολόγο σας
ECDC: Σημαντική αύξηση κρουσμάτων συγκυτιακού ιού - Ποιους απειλεί ο RSV
Διοικητές νοσοκομείων: Παράδοξα και αντιφάσεις ενός διαγωνισμού