Πτωτικές τάσεις του ιικού φορτίου, καταγράφεται στα αστικά λύματα που εξετάστηκαν από τις 4 έως τις 10 Απριλίου.

Στην ανάλυση του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ και περιλαμβάνεται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του Οργανισμού, αναφέρονται τα εξής: 

Παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 28 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2022, στον μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε 3 από τις 12 περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε 7 περιοχές και σταθεροποιητικές τάσεις σε 3 από τις 12 περιοχές.

Καθαρά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Ιωάννινα (+33%) και στην Κέρκυρα (+49%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στον Βόλο (+25%).

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (-39%) και στον Άγιο Νικόλαο (-71%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στα Χανιά (-12%), στην Ξάνθη (-21%), στο Ηράκλειο (-22%) και στην Πάτρα (-25%).

Το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό στην Περιφέρεια Αττικής (+5%), στη Λάρισα (-5%) και στην Αλεξανδρούπολη (-7%).

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άσθμα και διαβήτης τύπου 2: Μια αμφίδρομη σχέση [μελέτη]
HoLEP: Η επόμενη μέρα για την υπερπλασία του προστάτη
Κακοποίηση ανηλίκων: Πρόληψη, αναγνώριση και αντιμετώπιση