Το Πάσχα είναι μια περίοδος που μπορούμε να χαλαρώσουμε, να περάσουμε όμορφες στιγμές με οικογένεια και φίλους. Βέβαια, η "χαλαρότητα" δεν είναι ακριβώς η διάθεση που έχει ο κόσμος τους τελευταίους μήνες - ή και τα τελευταία χρόνια, για να είμαστε ειλικρινείς. Κορωνοϊός, πόλεμος , κοινωνικές και οικονομικές εντάσεις... οι λόγοι για να μην είμαστε καλά, αλλά και για να μην μπορούμε να χαλαρώσουμε ούτε για λίγες μέρες είναι πολλοί.

Το θέμα είναι να βρούμε πώς θα καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις λίγες μέρες αργίας (ή και μία πιθανή άδεια) για να αδειάσουμε έστω για ένα λεπτό το μυαλό μας από οτιδήποτε αρνητικό, και να περάσουμε την Ανάσταση με τις δυνάμεις μας ανανεωμένες.

Το φαγητό παίζει πάντα μεγάλο ρόλο

Η Παράδοση είναι ιδιαίτερα δυνατό πράγμα, ειδικά αν ξέρουμε να τη χρησιμοποιούμε σωστά. Το φαγητό είναι πάντα από τα πράγματα που θα μας φέρουν πιο κοντά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα- είναι ευκαιρία για περισσότερο χρόνο μαζί και μπορούν να μας βοηθήσουν να χαλαρώσουμε.

Οι πασχαλινές ταινίες έχουν και άλλο λόγο ύπαρξης

Πέρα από το πνευματικό του ζητήματος - άσχετα αν σας αγγίζει ή όχι - αυτές οι ταινίες είναι κατάλληλες για όλη την οικογένεια, αφήνουν όμορφα συναισθήματα στο τέλος και συνήθως είναι υπερπαραγωγές που προσφέρουν ένα πολύ ενδιαφέρον θέαμα. Περισσότερο από όλα, όμως, θα είναι δύο με τρεις ώρες που θα κάτσετε όλοι μαζί και θα ξεχάσετε τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο.

Βγείτε βόλτες (πολλές)

Όσο περισσότερες μέρες έχετε άδεια - αλλά και τις τέσσερις ημέρες αργίας έστω - φροντίστε να τις εκμεταλλευτείτε στο έπακρο για να χορτάσετε λιακάδα, καθαρό αέρα και φύση με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακόμα και μερικές ώρες που θα περάσετε σε ένα πάρκο θα σας δώσουν την αίσθηση ότι κάνατε μίνι-διακοπές.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA εγκρίνει νέο αντίσωμα για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ
H ελληνική φαρμακοβιομηχανία συντελεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στην κάλυψη των ασθενών
ECDC: 42 κρούσματα γρίπης πτηνών σε 13 ευρωπαϊκές χώρες - Τα 15 σε οικόσιτα πτηνά