Ιάπωνες ερευνητές ανέπτυξαν ηλεκτρικά chopsticks που ενισχύουν τις αλμυρές γεύσεις, πιθανόν βοηθώντας αυτούς που πρέπει να μειώσουν το νάτριο στη διατροφή τους.

Τα chopsticks που αναπτύσσονται από τον Καθηγητή Homei Miyashita του Meiji University και την εταιρεία Kirin Holdings Co. ενισχύουν τις γεύσεις χρησιμοποιώντας ηλεκτρική διέγερση και μινι-υπολογιστή που φοριέται στον καρπό.

Η συσκευή χρησιμοποιεί ασθενές ηλεκτρικό ρεύμα για τη μετάδοση ιόντων νατρίου από την τροφή μέσω των chopsticks, στο στόμα, όπου δημιουργούν αλμυρή γεύση.

Με αυτόν τον τρόπο, η αλμυρή γεύση ενισχύεται κατά 1,5 φορά.

Η υπερβάλλουσα πρόσληψη νατρίου συνδέεται με αυξημένη εμφάνιση υπέρτασης, εγκεφαλικών επεισοδίων και άλλων παθήσεων.

Για την πρόληψή τους πρέπει να μειωθεί το αλάτι που καταναλώνει κάποιος, δήλωσε ο Kirin, ερευνητής στο Ai Sato.

Οι Miyashita και Kirin τελειοποιούν το πρωτότυπο των chopsticks και ελπίζουν να τα διαθέσουν στην αγορά τον επόμενο χρόνο.

Πηγές:
Reuters

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΔΟΕΑΠ - ΤΥΠΕΤ στις ρυθμίσεις ΕΟΠΥΥ για τη φαρμακευτική δαπάνη - Γεωργιάδης: Θα βγουν κερδισμένοι
Μιχ. Γιαννάκος: Γιατί είναι χαμηλή η συμμετοχή στις απεργίες των υγειονομικών
Οι συμπεριφορές που επιδεινώνουν την κατάθλιψη