Τα βαμμένα αυγά είναι παράδοση του Πάσχα, αλλά δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που θέλουν να αποφύγουν τις χημικές βαφές, ή που είναι επιφυλακτκικοί να καταναλώσουν τα αυγά μετά. Ο καλύτερος τρόπος για να πετάξετε από πάνω σας αυτή την ανησυχία, αλλά και για να βάψετε τα αυγά σας με πολύ πιο ενδιαφέροντα χρώματα είναι να χρησιμοποιήσετε φυσικά υλικά. Όπως λαχανικά και μπαχαρικά.

Ας δούμε πώς θα βάψουμε τα πασχαλινά αυγά μας με ασφαλή και φυσικό τρόπο.

Για μωβ-μπλε αυγά: Βράζουμε 1 κεφάλι κόκκινο λάχανο σε 4 φλιτζάνια νερό για 30 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό σε ένα μπολ και βουτάμε μέσα τα αυγά.

Για καφέ αυγά: Μουλιάζουμε τα αυγά σε δυνατό γαλλικό καφέ.

Για πράσινα αυγά: Βράζουμε 4 φλιτζάνια σπανάκι σε 4 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό σε ένα μπολ και βουτάμε μέσα τα αυγά.

Για μπλε-γκρι αυγά: Βράζουμε 1 φλιτζάνι βατόμουρα σε 4 φλιτζάνια νερό για 10 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό σε ένα μπολ και βουτάμε τα αυγά.

Για κίτρινα αυγά: Βράζουμε 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά σε σκόνη σε 4 φλιτζάνια νερό μέχρι να διαλυθεί. Σβήνουμε τη φωτιά και βουτάμε μέσα τα αυγά.

Για πορτοκαλί αυγά: Βράζουμε 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα σε 4 φλιτζάνια νερό μέχρι να διαλυθεί. Σβήνουμε τη φωτιά και βουτάμε τα αυγά.

Για ροζ αυγά: Βράζουμε 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένα παντζάρια σε 4 φλιτζάνια νερό για 35 λεπτά. Σουρώνουμε το νερό σε ένα μπολ και βουτάμε τα αυγά.

Αρχικά, βράζουμε τα αυγά, τοποθετώντας τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύπτοντάς τα με κρύο νερό. Φέρνουμε το νερό σε σημείο βρασμού, σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τα αυγά να καθίσουν για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αν σκουπίσουμε το εξωτερικό τους με λευκό ξύδι, θα τα βοηθήσουμε να απορροφήσουν καλύτερα τις χρωστικές. Για πιο διακριτικά βαμμένα αυγά, τα κρατάμε βυθισμένα για 2 έως 10 λεπτά. Για πιο ζωντανή απόχρωση, τα αφήνουμε από τη μια μέρα στην άλλη.

Πηγές:
in2life.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
“Tissue is the issue”: Ο δρόμος προς την εξατομίκευση της ογκολογικής θεραπείας
Διαδικτυακός τζόγος και διαταραχή τυχερών παιχνιδιών
Καρδιακή προσβολή: Περισσότερες μεταγγίσεις συνδέονται με χαμηλότερη θνητότητα στο εξάμηνο σε ασθενείς με αναιμία [μελέτη]