Η ομάδα εργασίας για την Υγεία που ανήκει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης CDU/CSU στο κοινοβούλιο της Γερμανίας, καλεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο διαχείρισης της πανδημίας εγκαίρως για το φθινόπωρο. Η παράταξη της αντιπολίτευσης διατυπώνει δέκα συγκεκριμένα αιτήματα στο σχέδιο 10 σημείων.

Κατά την άποψή τους πρέπει να αποφευχθεί το κλείσιμο το κλείσιμο σχολέιων και το lockdown. Οι ειδικοί σε θέματα Υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας ζητούν επίσης επαναπροσανατολισμό και νέα κατεύθυνση της πολιτικής για τον κορωνοϊό

Τα έντεκα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU συναντήθηκαν σε κλειστή συνεδρίαση τις τελευταίες δύο ημέρες.

Μεταξύ άλλων, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε θέματα που αφορούν την πανδημία του κορωνοϊού. Ενόψει ενός επικείμενου νέου κύματος, οι βουλευτές υιοθέτησαν ένα έγγραφο θέσεων στο οποίο διατυπώνουν δέκα συγκεκριμένα αιτήματα προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Στο έγγραφο με τίτλο "Καλά προετοιμασμένοι για το φθινόπωρο - βελτίωση της διαχείρισης της πανδημίας", οι πολιτικοί του CDU/CSU ζητούν να αξιοποιηθεί το καλοκαίρι με τα σχετικά χαμηλά ποσοστά νοσηλείας σε ό,τι αφορά την προετοιμασία για ένα πιθανό νέο κύμα του κορωνοιού.

Οι σημαντικότεροι στόχοι θα πρέπει να είναι η προστασία των ευάλωτων ομάδων, η αποφυγή της υπερβολικής επιβάρυνσης του συστήματος Υγείας και η μεγαλύτερη ατομική ευθύνη των πολιτών, αναφέρει το έγγραφο.

Πρέπει να αποτραπούν νέες "καταπατήσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων", όπως το γενικό lockdown ή το κλείσιμο σχολείων και παιδικών σταθμών.

Για το σκοπό αυτό, οι εμπειρογνώμονες Υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU/CSU θέλουν πρώτα να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης της ανοσίας στη χώρα.

Μόνο τότε, λένε, μπορεί να καλυφθεί το κενό εμβολιασμού με στοχευμένο τρόπο. Ως εκ τούτου, η κοινοβουλευτική ομάδα ζητά τη διεξαγωγή μιας μεγάλης κλίμακας, αντιπροσωπευτικής μελέτης για τα αντισώματα.

Οι ειδικοί θέλουν να προστατεύσουν τους νοσηλευτές στα νοσοκομεία και τα γηροκομεία, καθώς και και τους ασθενείς αυτών των ιδρυμάτων.

Το CDU/CSU επικρίνει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση επειδή δεν είναι σε θέση να κάνει δηλώσεις σχετικά με την εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ιδρυμάτων.

Ως εκ τούτου, οι πολιτικοί απαιτούν επαναπροσανατολισμό της στρατηγικής εμβολιασμού και διενέργειας με στόχο την προστασία των ευάλωτων ομάδων.

Το βασικό αίτημα της Ένωσης, ωστόσο, είναι ένα "σχέδιο σταδιακής διαχείρισης της πανδημίας" που θα λαμβάνει υπόψη τις συστάσεις του Συμβουλίου Ειδικών και του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Αυτός ο κατάλογος μέτρων θα πρέπει να εφαρμοστεί μετά τις 23 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Να σημειωθεί ότι το φθινόπωρο λήγουν διάφοροι ειδικοί κανονισμοί που σχετίζονται με την πανδημία, τους οποίους ο μεγάλος κυβερνητικός Συνασπισμός είχε αποφασίσει με διάταγμα στα προηγούμενα κύματα του κορωνοϊού. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο οδοντίατρος μπορεί να σώσει τη ζωή σας από την υπνική άπνοια
ΠΟΕΔΗΝ: Περιφρόνηση προς νοσηλευτές και άλλους υγειονομικούς οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Ανακαλύφθηκε νέος μηχανισμός πρόκλησης ημικρανίας