Αξιοσημείωτη επιδείνωση των "σκληρών" δεικτών της πανδημίας έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων τον Ιούνιο.

Οι ημερήσιες εισαγωγές ασθενών με CoViD έχουν φτάσει τις 216, έναντι μόλις 94 στις αρχές του μήνα, επιστρέφοντας στα επίπεδα που βρίσκονταν στα μέσα Απριλίου.

Οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν χθες σε 97, από 88 το Σάββατο. Αξίζει να σημειωθεί πως από τα τέλη Μαΐου, οι διασωληνωμένοι κατέγραφαν σταθερή υποχώρηση, τάση που τείνει να αναστραφεί.

Οι θάνατοι παραμένουν στα επίπεδα των αρχών του μήνα, αλλά με τις εισαγωγές και τους διασωληνωμένους να αυξάνονται, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ακολουθήσουν την ίδια τάση και οι θάνατοι.

Την αύξηση κρουσμάτων και θανάτων στην Ελλάδα τον Ιούλιο έχουν προβλέψει και οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Το πισωγύρισμα των δεικτών της πανδημίας οφείλεται στη θεαματική αύξηση των νέων μολύνσεων από κορωνοϊό. Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές Ιουνίου τα κρούσματα είχαν περιοριστεί στις 4.000, ενώ χθες καταγράφηκαν 7.682.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 20.000 κρούσματα σήμερα, με τον υψηλό αριθμό να διατηρείται έως τις 10 Ιουλίου.

Δεν επηρεάζει

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε χθες αισιόδοξος, σημειώνοντας πως ήταν αναμενόμενη η αύξηση των κρουσμάτων, η οποία, όμως, δεν επηρεάζει τους "σκληρούς" δείκτες:

"Οι διασωληνώσεις είναι πολύ λιγότερες από αυτές που είναι στα όρια το ΕΣΥ, δηλαδή κινούμαστε αυτή τη στιγμή κάτω από τις 100 και φανταστείτε ότι η δυνατότητά μας σε κλίνες ΜΕΘ είναι 600, άρα κινούμαστε με μια ασφάλεια ως προς τους σκληρούς δείκτες", ανέφερε στο Open.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, υπάρχει άνοδος στις απλές νοσηλείες, αλλά τα μοντέλα δείχνουν πως δεν θα πιεστεί το σύστημα, ακόμα και στις απλές κλίνες.

"Θα υπάρξουν και κάποιες βαρύτερες νοσηλείες, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι το κύμα και με τα δεδομένα που έχουμε και από τις άλλες χώρες που πέρασαν το έκτο κύμα, θα είναι ένα τέτοιο κύμα που δεν θα πιεστεί το ΕΣΥ. Και υπ΄αυτή την έννοια δεν θα χρειαστεί να παρθούν μέτρα", ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο οδοντίατρος μπορεί να σώσει τη ζωή σας από την υπνική άπνοια
ΠΟΕΔΗΝ: Περιφρόνηση προς νοσηλευτές και άλλους υγειονομικούς οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Ανακαλύφθηκε νέος μηχανισμός πρόκλησης ημικρανίας