Σχεδόν όλοι οι Αμερικανοί ανησυχούν για τον πληθωρισμό, καθώς οι οικονομικές ανησυχίες ξεπερνούν την COVID-19 ως κορυφαία πηγή άγχους στη χώρα, αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση.

Σχεδόν εννέα στους 10 Αμερικανούς (87%) δήλωσαν ότι είναι ανήσυχοι ή πολύ ανήσυχοι για τον πληθωρισμό, σημειώνοντας αύξηση 8 ποσοστιαίων μονάδων από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μηνιαίας δημοσκόπησης Healthy Minds της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (APA).

Οι μισοί (51%) ανησυχούν επίσης για πιθανή απώλεια εισοδήματος, έδειξε η δημοσκόπηση.

«Το Healthy Minds Monthly, μας δείχνει ότι η οικονομία φαίνεται να έχει αντικαταστήσει τον COVID ως σημαντικό παράγοντα στο καθημερινό άγχος των Αμερικανών», δήλωσε η πρόεδρος της APA, Δρ. Rebecca Brendel. «Αυτό  είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη απόι τους ψυχιάτρους και άλλους κλινικούς ιατρούς ψυχικής υγείας όταν βλέπουμε τους ασθενείς μας, ειδικά καθώς αφορά την προσβασιμότητα και τη διαθεσιμότητα της περίθαλψης».

Οι Ισπανόφωνοι ενήλικες (66%), οι μητέρες (65%), οι millennials (63%) και αυτοί της γενιάς Ζ (62%) ήταν μεταξύ των ομάδων που ήταν πιο πιθανό να ανησυχούν για απώλεια εισοδήματος, έδειξαν τα αποτελέσματα.

Ένας σημαντικός αριθμός Αμερικανών, ανησυχεί επίσης για την ένοπλη βία (35%) ή μια φυσική καταστροφή (29%) που θα του συμβεί, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Το άγχος για την COVID-19 παραμένει υψηλό, αλλά συνεχίζει να μειώνεται, με περίπου το 47% των Αμερικανών να εκφράζει ανησυχία -- πτώση 2% μεταξύ όλων των Αμερικανών και 16% μεταξύ των έγχρωμων Αμερικανών από τον Μάιο, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 18 -20 Ιουνίου. Απάντησαν λίγο περισσότεροι από 2.000 ενήλικες στις ΗΠΑ.

 

Πηγές:
HealthDay News

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΕΔΗΝ: Περιφρόνηση προς νοσηλευτές και άλλους υγειονομικούς οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Ανακαλύφθηκε νέος μηχανισμός πρόκλησης ημικρανίας
Mητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων από εφημερίες γιατρών