Ο αριθμός των νέων περιστατικών κορωνοϊού που αναφέρθηκαν παγκοσμίως αυξήθηκε για 5η συνεχόμενη εβδομάδα ενώ ο αριθμός θανάτων παρέμεινε σχετικά σταθερός, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΠΟΥ.

Στην εβδομαδιαία έκθεση του ΠΟΥ για την πανδημία COVID-19, ο Οργανισμός αναφέρει ότι υπήρχαν 5,7 εκατομμύρια νέες λοιμώξεις την προηγούμενη εβδομάδα με άνοδο 6%. Οι θάνατοι έφθασαν τους 9.800- αριθμός περίπου παρόμοιος με μια εβδομάδα πριν.

Νωρίτερα την τρέχουσα εβδομάδα,  ο Γενικός Διευθυντής Tedros Adhanom Ghebreyesus, δήλωσε ότι η πανδημία παραμένει επείγουσα κατάσταση υγείας και ανησυχεί για την πρόσφατη άνοδο.

Ο ιός τρέχει ελεύθερα και οι χώρες δεν ελέγχουν αποτελεσματικά το βάρος από τη νόσο, δήλωσε. Νέα κύματα του ιού δείχνουν πάλι ότι η  COVID-19 δεν πλησιάζει στο τέλος.

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες, τα περιστατικά COVID-19 που αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ αυξήθηκαν κατά 30%, σε μεγάλο βαθμό λόγω της BA.4 και BA.5.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις περιστατικών φάνηκαν στο δυτικό Ειρηνικό και τη Μέση Ανατολή. Στη Μέση Ανατολή οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 78% και κατά 23% στη Νοτιοανατολική Ασία, ενώ μειώθηκαν αλλού ή παρέμειναν σταθεροί.

Στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν οι νοσηλείες και οι θάνατοι τις πρόσφατες εβδομάδες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανακαλύφθηκε νέος μηχανισμός πρόκλησης ημικρανίας
Mητσοτάκης στη ΔΕΘ: Αυτοτελής φορολόγηση εισοδημάτων από εφημερίες γιατρών
Αϋπνία: Επιπτώσεις στην καθημερινότητα και σε βάθος χρόνου