Όλο και πιο δύσκολες γίνονται οι εφημερίες των νοσοκομείων, εξαιτίας των ασθενών με CoViD και λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν" συνέρευσαν 178 ασθενείς με CoViD και έγιναν 13 εισαγωγές. Προσήλθαν 800 ασθενείς με άλλες παθήσεις και έγιναν συνολικά 205 εισαγωγές, ενώ αναπτύχθηκαν 100 ράντζα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ). 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος σημειώνει πως η προσέλευση ασθενών με CoViD είναι ακόμη ελεγχόμενη, αλλά η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Όπως επισημαίνει, στα νοσοκομεία νοσηλεύονται σήμερα 1.373 ασθενείς με λοίμωξη από κορωνοϊό και 114 στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

"Χθες το 'Αττικόν' είχε μία από τις χειρότερες εφημερίες", σημειώνει ο κ. Γιαννάκος. Έως τις 5.30 το πρωί προσέρχονταν ακόμη ασθενείς, ορισμένοι εκ των οποίων δεν έχουν ακόμη διεκπεραιωθεί.

"Δεν υπήρχαν φορεία να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς από τους τραυματιοφορείς. Γέμισαν οι διάδρομοι των κλινικών με ασθενείς που νοσηλεύονται σε φορεία", τονίζει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η ταλαιπωρία των ασθενών ήταν απίστευτη, καθώς χρειάστηκαν πολλές ώρες για να εξετασθούν και πολύ περισσότερες ώρες για να ολοκληρωθούν.

Ο κ. Γιαννάκος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει χειμώνα, λέγοντας πως τα νοσοκομεία εργάζονται με 10.000 λιγότερο προσωπικό από πέρυσι. 

Κάνει έκκληση για εμβολιασμό και χρήση μάσκας, σημειώνοντας πως "οι αγανακτισμένοι της μάσκας κινδυνεύουν περισσότερο".

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό
Ενδυνάμωση της εκούσιας κίνησης στη νόσο του Πάρκινσον [μελέτη]