Κατά την άποψη της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης, το νέο κύμα κορωνοϊού στην Κίνα δεν αποτελεί από μόνο του λόγο για νέους περιορισμούς εισόδου στην χώρα. "Παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση", δήλωσε εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας (BMG) απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις για μια νέα παραλλαγή του ιού που να είναι πιο επικίνδυνη από αυτή που εξαπλώνεται σήμερα στη Γερμανία. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει. Η Γερμανία συντονίζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και άλλους διεθνείς εταίρους για τα θέματα αυτά, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, Frank Ulrich Montgomery, εντούτοις, θεωρεί ότι οι νέοι κανόνες εισόδου για τους ταξιδιώτες από την Κίνα είναι ήδη από τώρα λογικοί.

Δήλωσε μάλιστα στην μιντιακό όμιλο "Funke Mediengruppe" το εξής: "Είναι σωστό να γίνουν υποχρεωτικοί οι έλεγχοι και οι κανονισμοί καραντίνας για τη διέλευση των συνόρων από ταξιδιώτες που προέρχονται από την Κίνα, όπως συμβαίνει σήμερα σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Γερμανία θα πρέπει επίσης να το κάνει αυτό".

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι εξίσου σημαντικό να ληφθεί μια γενική εικόνα των παραλλαγών του ιού "που απειλούν την ελευθερία μας, την ικανότητά μας να μετακινούμαστε και τις επιτυχίες μας στον αγώνα κατά του ιού" με την αλληλουχία των θετικών κρουσμάτων που βρέθηκαν από την Κίνα.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU/CSU, Sepp Müller, τάχθηκε επίσης υπέρ των υποχρεωτικών τεστ.

"Με την άρση της κινεζικής απαίτησης καραντίνας, οι Κινέζοι συρρέουν στο εξωτερικό. Με τους εκρηκτικούς αριθμούς του κορωνοϊού στο έδαφος, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα ήταν καλό να θεσπίσει αμέσως μια υποχρεωτικότητα διενέργειας τεστ σε αυτούς που προέρχονται από την Κίνα", δήλωσε ο πολιτικός του CDU στο "Redaktionsnetzwerk Deutschland".

Ο Müller δικαιολόγησε επίσης το αίτημά του με την πολιτική πληροφόρησης της κινεζικής ηγεσίας. Είπε συγκεκριμένα: "Δεν έχουμε λάβει αξιόπιστα στοιχεία για το εμβόλιό τους μέχρι σήμερα. Υποθέτουμε ότι μάλλον δεν έχει επιτυχημένο αποτέλεσμα".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο αποτελεσματική είναι νέα θεραπεία κατά της ΧΑΠ [μελέτη]
Πώς να περιορίσω το junk food
Λήμνος: Ασθενής έστειλε 25 “τυλιχτά” στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου για να ευχαριστήσει το προσωπικό