Το να αλλάξουμε τη διατροφή μας προς το καλύτερο δεν είναι μόνο θέμα θρεπτικών συστατικών και σίγουρα δεν είναι θέμα του πόσο καλά μετράμε τα μιλιγκράμ και τις θερμίδες. Ίσως περισσότερο από κάθε τι, μια πετυχημένη αλλαγή διατροφής να έχει να κάνει με την αλλαγή ρουτίνας.

Και επειδή οι ρουτίνες αλλάζουν και βελτιώνονται μόνο με μικρά και σταθερά βήματα, αυτές είναι μερικές συμβουλές για να το καταφέρετε.

Φάτε αργά

Αυτό δίνει στον εγκέφαλό σας την ευκαιρία να λάβει το σήμα ότι είστε χορτάτοι, επομένως είναι λιγότερο πιθανό να φάτε υπερβολικά. Και είναι πιο πιθανό να σκεφτείτε τι τρώτε και να κάνετε λογικές, υγιεινές επιλογές.

Αφήστε το χυμό, φάτε τα φρούτα

Ακόμη και ο 100% φυσικός χυμός χάνει τη διατροφική του αξία όταν τον επεξεργάζεστε και μπορεί να βάλει πολύ κρυμμένη ζάχαρη στη διατροφή σας. Από την άλλη πλευρά, τα πραγματικά φρούτα είναι καλές πηγές βιταμίνης C, καλίου, φυτικών ινών και φολικού οξέος. Και είναι χαμηλά σε λιπαρά, νάτριο και θερμίδες.

Προσέξτε τα λιπαρά

Τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά, για την ακρίβεια. Αλλά κάποιο λίπος - από γαλακτοκομικά, αυγά, ψάρι, αβοκάντο ή ξηρούς καρπούς, για παράδειγμα - είναι καλό για εσάς ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Και τα γαλακτοκομικά με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος καλύτερα από εκείνα με χαμηλά λιπαρά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το λίπος ικανοποιεί την πείνα σας καλύτερα σε σχέση με άλλες θερμίδες.

Μειώστε τη ζάχαρη

Οι περισσότεροι από εμάς παίρνουμε πολύ περισσότερο από όσο χρειαζόμαστε. Δεν είναι μόνο οι προστιθέμενες θερμίδες και η έλλειψη θρεπτικής αξίας, είναι και το γεγονός ότι η ενέργεια που προσφέρει είναι προσωρινή και "καίγεται" πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να πεινάμε ξανά σε λίγη ώρα.

Κάντε γυμναστική

Η άσκηση είναι αποδεδειγμένος τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία σας, την ψυχική σας ευεξία, ακόμα και τη λίμπιντό σας. Προσπαθήστε έστω 30 λεπτά από την ημέρα σας να είναι αφιερωμένα σε χαλαρή προς μέτρια σε ένταση γυμναστική.

Συνεχίστε να κινείστε

Αν εργάζεστε σε γραφείο, σηκωθείτε και περπατήστε κάθε ώρα περίπου, και κάντε μερικές διατάσεις. Θα κάψετε περισσότερες θερμίδες, θα βελτιώσετε την κυκλοφορία σας και θα παραμείνετε σε εγρήγορση. Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Φάτε περισσότερα λαχανικά

Λάχανο, σπανάκι, λαχανάκια Βρυξελλών, ρόκα, μπρόκολο - φροντίστε να παίρνετε άφθονα από αυτά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, χαμηλά σε θερμίδες και έχουν πολλές φυτικές ίνες, που σας χορταίνουν για πολλή ώρα.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD