Παράταση έως τις 30 Ιουνίου δόθηκε στην απόφαση για προκήρυξη για 126 διευθυντές γιατρούς ΕΣΥ.

Η απόφαση έχει προκαλέσει έντονες αντιδτράσεις από την πλευρά των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι τη χαρακτηρίζουν ως "προεκλογικό ρουσφέτι".

Πρόκειται για τη δεύτερη υπαναχώρηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνα Γκάγκα σε λίγες μέρες, έπειτα από την ανάκληση της εγκυκλίου για τις εφημερίες τομέα.

Η Ομοσπονδία του κλάδου (ΟΕΝΓΕ) κατέθεσε σήμερα εξώδικο, στο οποίο αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποσυρθεί η προκήρυξη για τους διευθυντές.

Στο εξώδικο, που παρατίθεται πιο κάτω, αναφέρεται - μεταξύ άλλων - πως το άρθρο 28 του νόμου 2190/1994, όπως ισχύει μετά και την τροποποίησή του με το άρθρο 27 του νόμου 5043/2023, απαγορεύει στο διάστημα από την προκήρυξη των εκλογών, μέχρι την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης την έκδοση πράξεων, που αφορούν το διορισμό ή την πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή της υπηρεσιακής κατάστασής του προσωπικού του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ο.Τ.Α. και, γενικότερα, του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

"Η απαγόρευση αυτή καταλαμβάνει και κάθε σχετική προπαρασκευαστική πράξη ή απόφαση. Καταλαμβάνει, δηλαδή, και αποφάσεις έγκρισης προκήρυξης προς πλήρωση θέσεων", επισημαίνεται στο εξώδικο της ΟΕΝΓΕ.

Δημ.Κ.

 

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διεθνής έρευνα σε 12 εκατομμύρια άτομα: Καλύτερη για την υγεία η μεσογειακή διατροφή
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD