Η ντομάτα είναι στην εποχή της το καλοκαίρι, συνεπώς τώρα είναι η στιγμή για να την τιμήσουμε. Και ο καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό - με τόση ζέστη - είναι μέσα σε μια δροσερή σαλάτα. Αυτές είναι μερικές πολύ ωραίες ιδέες που βρήκαμε και σας τις παρουσιάζουμε.

Σαλάτα με ντομάτα και κινόα

Υλικά:

1 φλιτζάνι ξηρή κινόα

2 λάιμ, τον χυμό τους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

½ κ.γ. αλάτι

1 ½ κ.γ. κύμινο

2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα

1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, κομμένη σε κύβους

1 μέτριο αγγούρι, με φλούδα, κομμένο σε κύβους

¼ φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι σε κυβάκια

½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, χοντροκομμένο

 

Εκτέλεση: Βράστε 2 φλιτζάνια νερό. Προσθέστε την κινόα, ανακατέψτε και αφήστε να μαγειρευτεί και να απορροφήσει όλο το νερό - περίπου 10-15 λεπτά. Αφήστε την να κρυώσει σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το κύμινο. Περιχύστε με το μείγμα την κινόα και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τις ντομάτες, την πιπεριά, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό στην κινόα και ανακατέψτε απαλά. Σερβίρετε αμέσως ή αφήστε στο ψυγείο για λίγη ώρα για να κρυώσει.

Σαλάτα με πέννες και ντοματίνια

Υλικά:

1/2 κιλό ζυμαρικά πένες, κατά προτίμηση ολικής αλέσεως, μαγειρεμένες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν

½ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι μαύρες ελιές, στραγγισμένες

2 ντοματίνια κομμένα σε κύβους

1 φλιτζάνι μπιζέλια κατεψυγμένα, ξεπαγωμένα

1 φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι, ξεπαγωμένο

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

⅓ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα

 

Εκτέλεση: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε στην άκρη. Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Προσθέστε τις ελιές, τις ντομάτες, τον αρακά, το καλαμπόκι, το κρεμμύδι και τη φέτα. Περιχύστε με το dressing και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.

Σαλάτα caprese με νουντλς από κολοκυθάκι

Υλικά:

2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

½ φλιτζάνι πέστο σε βάζο

500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

100 γρ. τυρί μοτσαρέλα, σε μικρές μπάλες

2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (και περισσότερο για το γαρνίρισμα)

2 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Αλατοπίπερο

Εκτέλεση: Τοποθετήστε τα νουντλς κολοκυθιού σε ένα μεγάλο μπολ με πέστο και ανακατέψτε μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Προσθέστε τις ντομάτες, τη μοτσαρέλα, τον βασιλικό και την παρμεζάνα. Βάλτε αλάτι και πιπέρι και είναι έτοιμο.

Εύκολη ντοματοσαλάτα

Υλικά:

200 γρ. ντοματίνια, οποιοδήποτε χρώμα, κομμένα στη μέση

½ μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

½ κ.γ. αλάτι kosher

¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

¼ φλιτζάνι φρέσκο θυμάρι ή ψιλοκομμένο βασιλικό.

 

Εκτέλεση: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ σερβιρίσματος και τα ανακατεύετε να στρωθούν ομοιόμορφα. Σερβίρετε αμέσως ή αφήστε τις γεύσεις να ενωθούν πριν σερβίρετε.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σπονδυλική Στήλη: Γιατί να επιλέξετε την ενδοσκοπική χειρουργική;
Διεθνής έρευνα σε 12 εκατομμύρια άτομα: Καλύτερη για την υγεία η μεσογειακή διατροφή
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας