Ο γερμανικός φαρμακευτικός και τεχνολογικός όμιλος Merck εξασφάλισε τα δικαιώματα ενός νέου φαρμάκου για τον καρκίνο από την κινεζική φαρμακοβιομηχανία Jiangsu Hengrui. Σε αντάλλαγμα, οι Κινέζοι θα λάβουν προκαταβολή ύψους 160 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα η Merck.

Επιπλέον, η Jiangsu Hengrui θα λάβει περαιτέρω πληρωμές ορόσημων βάσει της επιτυχίας, καθώς και δικαιώματα επί των πιθανών μελλοντικών πωλήσεων του φαρμάκου, τα οποία θα μπορούσαν να φτάσουν συνολικά τα 1,4 δισ. ευρώ.

Σε αντάλλαγμα, η Merck θα λάβει την αποκλειστική παγκόσμια αποκλειστική άδεια χρήσης, με εξαίρεση την Κίνα, για την ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία της δραστικής ουσίας HRS-1167 της Jiangsu Hengrui.

Η εν λόγω δραστική ουσία ανήκει στην επόμενη γενιά της κατηγορίας των αναστολέων PARP, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να αναστέλλουν ειδικά τις διαδικασίες επιδιόρθωσης του DNA - τις οποίες ορισμένα καρκινικά κύτταρα χρησιμοποιούν ως στρατηγική επιβίωσης.

Την προσέγγιση αυτή ακολουθούν επίσης και ανταγωνίστριες εταιρείες όπως η AstraZeneca και η GSK.

Η Merck έχει επίσης δυνατότητα προαίρεσης επί των δικαιωμάτων εκτός Κίνας για ένα άλλο φάρμακο της εταιρείας για τον καρκίνο, καθώς και για την από κοινού εμπορική προώθηση των δύο δραστικών ουσιών στην Κίνα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD