Μόνιμα Κέντρα Αναφοράς για τον Καρκίνο θα δημιουργηθούν στα τρία ογκολογικά νοσοκομεία της Αττικής και σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα του Λεκανοπεδίου. Ορισμένα από αυτά αναμένεται να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν με ιδιωτικές χορηγίες.

Η παρέμβαση περιλαμβάνεται στο σχέδιο του υπουργείου Υγείας και ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, στο πλαίσιο παρουσίασης του μοναδικού στη χώρα μας δημοσίου Ιατρείου για την αλλαγή και την παρακολούθηση του Τρόπου Ζωής ασθενών με καρκίνο, το οποίο εδρεύει στην Β’ προπαιδευτική παθολογική κλινική του νοσοκομείου “Αττικόν”.

“Μετά από τη θεαματική επανάσταση, η οποία έχει επέλθει στη θεραπεία του καρκίνου, οι καρκινοπαθείς συνάνθρωπό μας κινδυνεύουν, μετά από την ολοκλήρωση της θεραπείας τους, από από άλλα νοσήματα, όπως είναι τα καρδιαγγειακά, τα δεύτερα νεοπλάσματα”, ανέφερε η καθηγήτρια Παθολογίας και Ογκολογίας Αμάντα Ψυρρή.

Ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Χειρουργικής Νικόλαος Αρκαδόπουλος, σημείωσε πως "το Ιατρείο εισήγαγε μία αντίληψη και μία κουλτούρα, που δεν θα μπορούσε ποτέ να αγνοήσει η διοίκηση του νοσοκομείου”.

Η γιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Καλλιόπη Καλαϊτζή, παρουσίασε την καθημερινή λειτουργία του Ιατρείου, καθώς και τις πολύτιμες σχέσεις, τις οποίες αναπτύσσουν οι ασθενείς με το επιστημονικό προσωπικό του.

Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε και τη δημιουργία Κέντρων Τραύματος σε νοσοκομεία όλης της χώρας. Όπως ανέφερε, θα είναι σε λειτουργική και χωροταξική διασύνδεση και διαλειτουργικότητα με τις έξι νέες βάσεις ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, με σκοπό να διακομίζουν τραυματίες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πώς φροντίζω κάθε τύπο  δέρματος
Καρδιακή προσβολή: Οι β-αναστολείς συνδέονται με κατάθλιψη στη μετεγχειρητική φροντίδα
Δράμα: Κανένα ενδιαφέρον για 5 θέσεις παθολόγων, παρά το επίδομα άγονου