Στάση εργασίας, από τις 9 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου, πραγματοποιούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Στις 10 το πρωί της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), 6.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στη φύλαξη και στην εστίαση, κινδυνεύουν με άμεση απόλυση, παρότι έχουν ενεργείς συμβάσεις καθότι ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί ανάθεσης των εν λόγω υπηρεσιών σε εργολάβους.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνονται αναλυτικά τα εξής:

"Εργάζονται πάνω από 5 χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων (έστω τρίμηνες) και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες.

Νοσοκομεία τρέχουν και ολοκληρώνουν τους διαγωνισμούς για ανάθεση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους και σταδιακά οι συνάδελφοι απολύονται παρότι έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους έως 31.3.2024.

Οι εργολάβοι, σύμφωνα με όλες τις οικονομοτεχνικές μελέτες των Νοσοκομείων, στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα για το Δημόσιο.

Έως σήμερα, υπήρξαν παρεμβάσεις από το υπουργείο Υγείας που έβαζε φρένο σε νοσοκομεία να εγκαταστήσουν εργολάβους".

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ ζητεί από τον υπουργό Υγείας να παρέμβει στις διοικήσεις των νοσοκομείων, προκειμένου να ακυρώσουν τους διαγωνισμούς σε όποιο στάδιο και εάν βρίσκονται.

Ζητεί, επίσης, να προωθηθεί  νομοθετική ρύθμιση δυνατότητας των νοσοκομείων να συνάπτουν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου που έχουν κηρυχθεί νόμιμες από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπογραφή Yπουργικής Aπόφασης για την άσκηση ιδιωτικού έργου από γιατρούς του ΕΣΥ
Σπονδυλική Στήλη: Γιατί να επιλέξετε την ενδοσκοπική χειρουργική;
Διεθνής έρευνα σε 12 εκατομμύρια άτομα: Καλύτερη για την υγεία η μεσογειακή διατροφή