Η πανδημία του COVID-19 αποκάλυψε σημεία που έχρηζαν βελτίωσης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, επαναξιολογώντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται συνολικά ο χώρος. Καθώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις ενός ταχέως εξελισσόμενου τοπίου στον χώρο της υγείας, είναι σημαντικό για τους επαγγελματίες υγείας να μπορούν να έχουν τους τρόπους για να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, να προχωρούν και να παραμένουν ανταγωνιστικοί σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Οι τεχνολογικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με καινοτόμες στρατηγικές, αποτελούν σημαντικούς αρωγούς τους σε αυτή την προσπάθεια, ώστε να αναβαθμίσουν τις πρακτικές τους και να ανταποκριθούν στις εξελισσόμενες ανάγκες των ασθενών.

Αξιοποίηση τεχνολογικών καινοτομιών

Ένας από τους κυριότερους μοχλούς ανταγωνιστικότητας στον τομέα της υγείας είναι η απροβλημάτιστη ενσωμάτωση των τεχνολογικών καινοτομιών στην περίθαλψη. Νέες ψηφιακές υπηρεσίες και παροχές μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη λειτουργικότητα στους χώρους υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και την εμπειρία φροντίδας των ασθενών, αρκεί να μπορούν να αξιοποιηθούν σωστά. Η τηλεϊατρική ξεχωρίζει εδώ και αρκετά χρόνια ως ένα επαναστατικό εργαλείο, που επιτρέπει στους επαγγελματίες να επεκτείνουν την εμβέλεια των υπηρεσιών τους πέρα από τα παραδοσιακά όρια. Με την τηλεϊατρική, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να προσφέρουν εξ αποστάσεως συμβουλές, να παρακολουθούν την κατάσταση των ασθενών όπου και αν βρίσκονται και να παρέχουν έγκαιρες παρεμβάσεις ανεξάρτητα από γεωγραφικούς περιορισμούς. Είναι σημαντικό να μπορεί κάποιος να εκμεταλλεύεται νέα εργαλεία, ώστε μέσω αυτών να μπορεί να ικανοποιεί τις ανάγκες περισσότερων ασθενών και ειδικότερα ατόμων που βρίσκονται σε περιοχές με δύσκολη πρόσβαση στις απαραίτητες υγειονομικές δομές.

Επένδυση σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας

Επιπρόσθετα, η χρήση νέου σύγχρονου εξοπλισμού παίζει καθοριστικό ρόλο στην παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης υψηλής ποιότητας. Η επένδυση σε προηγμένα διαγνωστικά εργαλεία ή λύσεις όπως ρομποτικά χειρουργικά συστήματα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρονται στους ασθενείς και να αντιμετωπίσει ευκολότερα ακόμη και απαιτητικά ζητήματα υγείας. Με την ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών στις πρακτικές τους, οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να εξασφαλίσουν πιο αποτελεσματική παροχή φροντίδας, ακόμη και σε δύσκολες περιπτώσεις, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή της ιατρικής καινοτομίας.

Προτεραιότητα στη φροντίδα των ασθενών

Οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να διακριθούν, επιπλέον, δίνοντας προτεραιότητα στη φροντίδα με επίκεντρο τον ασθενή και ενισχύοντας τις σχέσεις γιατρού-ασθενούς. Σχετικές πρακτικές είναι το να μπορούν να ακούν τις ανησυχίες των ασθενών τους, να τους επιτρέπουν να λαμβάνουν μέρος στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και να παρέχουν εξατομικευμένα πλάνα θεραπείας, προσαρμοσμένα στις ξεχωριστές ανάγκες τους. Παρέχοντας φροντίδα με ενσυναίσθηση, οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και πίστη στη βάση των ασθενών τους, ενισχύοντας τελικά ως αποτέλεσμα την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά.

Αγκαλιάζοντας προγράμματα ευεξίας

Εκτός από τη θεραπεία ασθενειών και τραυματισμών, οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να διαφοροποιηθούν προωθώντας περισσότερες υπηρεσίες που προωθούν τη συνολική ευεξία αλλά και την προληπτική φροντίδα. Η εφαρμογή προγραμμάτων που επικεντρώνονται στις τροποποιήσεις του τρόπου ζωής και σε πιο σωστή διατροφή και την άσκηση, μπορεί να δώσει στους ασθενείς τη δυνατότητα να προλάβουν άσχημες καταστάσεις για την υγεία τους και να αποτρέψουν την εμφάνιση χρόνιων ασθενειών. Προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες ευεξίας, οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να προσελκύσουν περισσότερους για τις παροχές τους και να τοποθετηθούν ως υποστηρικτές της μακροπρόθεσμης υγείας και ευημερίας.

Ένα πρόγραμμα που στοχεύει να καλύψει τις ανάγκες του κλάδου της υγείας

Η μετά COVID εποχή βρίσκει τους επαγγελματίες στον χώρο της υγείας μπροστά σε νέες προκλήσεις και ανάγκες διατήρησης της ανταγωνιστικότητάς τους, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η δημιουργία νέων υποδομών και εξοπλισμού και η αναζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού, καθώς οι εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής επιστήμης έχουν επιταχυνθεί σημαντικά. Προς υλοποίηση των παραπάνω αλλαγών διατίθενται σημαντικοί πόροι μέσω κρατικών και κοινοτικών προγραμμάτων στήριξης. H Eurobank είναι η πρώτη Τράπεζα στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, που έρχεται με ολοκληρωμένο πρόγραμμα, για να καλύψει τις ανάγκες του κλάδου της Υγείας. Παρακολουθώντας τις τάσεις που διαμορφώνονται και στοχεύοντας στην ολιστική προσέγγιση του κλάδου δημιουργήθηκε το νέο Πρόγραμμα Business Banking Υγεία, ένα πλήρες οικοσύστημα τραπεζικών και μη τραπεζικών προνομίων και υπηρεσιών.

Μέσω του προγράμματος, μπορείτε να αξιοποιήσετε σύγχρονα συστήματα και εφαρμογές για την ψηφιακή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησής σας, αλλά και να συνεργαστείτε με επιλεγμένες εταιρείες και να αποκτήσετε προνόμια και εκπτώσεις σε καινοτόμες υπηρεσίες για την online προβολή της επιχείρησής σας και τη λειτουργία του e-shop σας. Μπορείτε ακόμη να αποκτήσετε ή να ανανεώσετε τον επαγγελματικό εξοπλισμό σας με προνόμια από επιλεγμένες εταιρείες.

Το Πρόγραμμα πέραν του συνδυασμού τραπεζικών και μη τραπεζικών προνομίων, περιλαμβάνει μια νέα κλαδική πιστωτική πολιτική, με εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και το συναλλακτικό προφίλ του κλάδου, αμεσότητα και απλούστερη διαδικασία προσφέροντας διαφοροποιημένες λύσεις με ανταγωνιστική τιμολόγηση, τόσο σε νέους επαγγελματίες του χώρου της υγείας όσο και σε υφιστάμενους, ενώ καλύπτει το σύνολο των χρηματοδοτικών αναγκών από την ενίσχυση της ρευστότητας έως την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε τρεις κατηγορίες επαγγελματιών/επιχειρήσεων στον ευρύτερο κλάδο της Υγείας:

- Επαγγελματίες Υγείας – Ιδιώτες γιατροί: Σύνολο των ιατρικών ειδικοτήτων & Οδοντίατροι / Διαιτολόγοι Κτηνίατροι / Φυσικοθεραπευτές. Το μέγεθος της αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι περίπου 91.500 επαγγελματίες

- Επαγγελματίες Υγείας - Νομικά Πρόσωπα:  Κλινικές – Ιατρεία, διαγνωστικά/Μικροβιολογικά (περίπου 4.500 επιχειρήσεις)

- Φαρμακεία (περίπου 10.400 φαρμακεία).

Ακολουθώντας πρακτικές για επιτυχημένη και ανταγωνιστική πορεία στην αγορά

Η πλοήγηση στην πολυπλοκότητα της αγοράς απαιτεί, συνολικά, στρατηγικό σχεδιασμό και επιχειρηματική οξυδέρκεια. Οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους παρακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς, κατανοώντας τα δημογραφικά στοιχεία των ασθενών τους και εντοπίζοντας ανεκπλήρωτες ανάγκες στις κοινότητές τους. Ακόμη, διεξάγοντας έρευνες αγοράς και αναπτύσσοντας στοχευμένες στρατηγικές μάρκετινγκ, οι επαγγελματίες μπορούν να τοποθετηθούν αποτελεσματικά στην αγορά, να βοηθήσουν περισσότερους ασθενείς και να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάντε διακοπές με ασφάλεια: Συμβουλές από τους Επισκέπτες Υγείας
Chiesi Hellas: Εκπαιδευτικά προγράμματα χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς
Διαδερμική αντιμετώπιση παθήσεων του προστάτη