Με κεντρικό θέμα: τη «Διαμόρφωση ενός Υγιούς Μέλλοντος: Ο Δρόμος προς την Υγειονομική Περίθαλψη Βασισμένη στην Αξία», το συνέδριο ‘Future of Healthcare in Greece, θα ανοίξει την αυλαία του για 14η συνεχόμενη χρονιά στις 30 Μαΐου στο ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα ΙΛΙΣΣΟΣ) υποδεχόμενο ιδιαίτερα σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το συνέδριο θα παρουσιάσει τη σημασία της υιοθέτησης ενός μοντέλου υγειονομικής περίθαλψης που δίνει έμφαση στην πραγματική και βιώσιμη αξία για τα άτομα και την κοινωνία σε όλο το φάσμα του τομέα υγείας: ξεκινώντας από τα νοσοκομεία, αναλύοντας τις παραμέτρους που καθιστούν την αξία κομβική στην πολιτική φαρμάκου, στην προμήθεια ιατρικών τεχνολογιών και τέλος στην ασφάλιση υγείας με γνώμονα ένα πιο υγιές μέλλον. Η υγειονομική περίθαλψη βασισμένη στην αξία δεν είναι απλώς μια έννοια, αλλά μια φιλοσοφία που υποστηρίζει ότι ο πραγματικά επιτυχημένος στόχος στην υγειονομική περίθαλψη μετριέται όχι μόνο από τον όγκο των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και από τον θετικό αντίκτυπο στις ζωές αυτών που εξυπηρετούμε. Είναι ένα παράδειγμα που μετακινεί την εστίαση από ένα σύστημα που επικεντρώνεται στη νόσο σε ένα σύστημα που προωθεί ενεργά την υγεία και την ευημερία. Η υγειονομική περίθαλψη βασισμένη στην αξία τονίζει τα αποτελέσματα, τις εμπειρίες των ασθενών και την αποτελεσματική χρήση των πόρων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 40 κορυφαίους ειδικούς σε Ελλάδα και Εξωτερικό, εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικούς φορείς και διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς, μεταξύ των οποίων 5 σημαντικούς διεθνείς ομιλητές σε θέματα πολιτικών και οικονομικών της υγείας:

  • Robert S. Kaplan, Senior Fellow and Marvin Bower Professor of Leadership Development, Emeritus στο Harvard Business School θα δώσει κεντρική ομιλία με θέμα: "The road to value-based Healthcare". Ο κ. Kaplan έχει συμβάλει στην ανάπτυξη τόσο του activity-based costing (ABC), όσο και του Balanced Scorecard (BSC), που ευρέως αναγνωρίζονται ως σημαντικές συμβολές στη θεωρία και την πράξη της διοίκησης. Η τρέχουσα έρευνά του εφαρμόζει αυτές τις καινοτομίες σε σημαντικά προβλήματα στον τομέα των επιχειρήσεων και της κοινωνίας. Στην ομιλία του θα τονίσει τις τέσσερις κύριες προτεραιότητες κατά την εφαρμογή της VBHC: α) οργάνωση της φροντίδας γύρω από την ασθένεια, β) μέτρηση και βελτίωση των αποτελεσμάτων που έχουν σημασία για τους ασθενείς (PROMs), γ) μέτρηση και μείωση των δαπανών (TDABC) και δ) εισαγωγή πληρωμών βάσει αξίας.
  • Ο καθηγητής Lieven Annemans, Senior Professor of Economics of Health and Wellbeing, Faculty of Medicine, Ghent University, Belgium, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα στα οικονομικά της υγείας, θα επικεντρώσει την ομιλία του στις προκλήσεις και τις τάσεις που αφορούν στην αξιολόγηση του “value and value for money” στην Ευρώπη, παρέχοντας παραδείγματα και από τον τομέα του καρκίνου.
  • Η καθηγήτρια Helen Yu, Associate Professor and Associate Director of Value-Based Health and Care Academy, Director of Health and Wellbeing Research Institute Network, Swansea University, UK θα εστιάσει την ομιλία της στην προμήθεια καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων με γνώμονα την αξία που φέρουν συνολικά στο σύστημα και την ποιότητα υγείας των ασθενών.
  • Ο Laurent Pochat-Cottilloux, CEO life & Health - AXA- Re, θα παρουσιάσει τρόπους μετασχηματισμού στην παροχή φροντίδας καθώς και value-based care μοντέλα που συνδέουν την ποιότητα και αποτελεσματικότητα της παρεχόμενης φροντίδας με την αποζημίωση των παρόχων. Ο κ. Pochat-Cottilloux έχει ευρεία εμπειρία στον κλάδο ασφάλισης υγείας, έχοντας από το 2010 συμβάλει στην επέκταση της AXA Life & Health Reinsurance Solutions σε παγκόσμια κλίμακα, δημιουργώντας με επιτυχία με τέσσερις ακόμη περιφερειακούς κόμβους στο Μαϊάμι, Λονδίνο, Ντουμπάι και Σαγκάη.
  • Η Jennifer Clawson, Global Leader Value Based Care, Boston Consulting Group (BCG) και παγκόσμια συντονίστρια του προγράμματος υγειονομικής περίθαλψης που βασίζεται στην αξία σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας της υγείας, θα παρουσιάσει παγκόσμια έργα για να επιδείξει τα οφέλη της εφαρμογής της φροντίδας που βασίζεται στην αξία στα νοσοκομεία. Είναι συν-συγγραφέας του πρόσφατου βιβλίου, ‘The Patient Priority’, το οποίο ασχολείται με τις αυξανόμενες κρίσεις που αντιμετωπίζει ο παγκόσμιος τομέας της υγείας και την ανάγκη να τεθούν οι ασθενείς και οι προτιμήσεις τους σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των θεραπειών στο επίκεντρο.

Το συνέδριο θα ανοίξει με ομιλία του ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και κεντρικός συντονιστής είναι ο Καθηγητής Αξιολόγησης, Διοίκησης και Πολιτικής Υπηρεσιών Υγείας, Τμήμα Πολιτικής Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Νίκος Μανιαδάκης. Δείτε αναλυτικά όλους τους ομιλητές εδώ.

Οι βασικές ενότητες του συνεδρίου θα επικεντρωθούν στα κάτωθι θέματα:

  1. Μετασχηματισμό της υγειονομικής περίθαλψης στα νοσοκομεία με βάση την αξία
  2. Χρήση Φαρμάκων με βάση την αξία
  3. Προμήθεια ιατρικών τεχνολογιών με βάση την αξία
  4. Ασφάλιση στην εποχή της υγειονομικής περίθαλψης με βάση την αξία

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), του ΣΕΙΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων), της ΕΑΕΕ (Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος), της ΠΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας), του PhRMA Innovation Forum, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του ΟΔΙΠΥ (Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία).

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.healthcareconference.gr/

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Ελεγχος ασφάλειας των φαρμάκων - Στήνεται στην Ελλάδα παρακλάδι ευρωπαϊκού Οργανισμού
Στα σκαριά εμβόλιο της Moderna κατά της γρίπης των πτηνών
Οφέλη και πιθανοί κίνδυνοι του καφέ