Την  Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στο Ζάππειο συναντήθηκαν χιλιάδες περιπατητές, δρομείς και ποδηλάτες με απίστευτη όρεξη και συμμετείχαν στον αγώνα RUN – BIKE – CARE που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.». Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου, ήταν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων ΟΠΑΝΔΑ.

Οι συμμετέχοντες περπάτησαν 2χλμ., έτρεξαν 5χλμ. ή έκαναν ποδήλατο 10χλμ., χωρίς ανταγωνισμό στηρίζοντας το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι».

‘’Ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία τους τον Υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, τον κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο ψυχίατρο-Ευρωβουλευτή και εκ νέου υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Νικόλαο Βλαχάκο γιατρό και βουλευτή Α’ Πειραιώς, την κα Γιούλη Μαμμή, μέλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΣ, την κα Δήμητρα Σταματέλου, παθολόγο του ΓΝΑ «Ευαγγελισμός» και υποψήφια Ευρωβουλευτή του Κ.Κ.Ε., την κα Έλενα Μαντζαβίνου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Προσβασιμότητας του Δήμου Αθηνών. Επιπροσθέτως, ευχαριστούμε την κα Βούλα Ζυγούρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, τον πρωταθλητή ενόργανης γυμναστικής κ. Γεώργιο Χατζηευσταθίου, βασικό στέλεχος της Εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής για 12 συναπτά έτη με πάνω από 100 μετάλλια σε Πανελλήνια πρωταθλήματα, πολλές διεθνείς και ευρωπαϊκές διακρίσεις στο άθλημα, τον κ. Γεώργιο Καραναστάση, γυμναστή εθελοντή του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. και ιδιοκτήτη των γυμναστηρίων OLISTIC, τον υπεύθυνο επικοινωνίας της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Ε.Σ.Ο.Α. κ. Γιάννη Σταθόπουλο. Επιπλέον, ευχαριστούμε τον κ. Θεόδωρο Πασχάλη,  Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τον κ. Νίκο Φυρφίρη, Αναισθησιολόγο του ΓΑΟΝΑ «Ο Άγιος Σάββας», μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Πόνου & Παρηγορικής Φροντίδας. Τέλος, ευχαριστούμε την κα Ελένη Ζωντήρου Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) για την παρουσία της και την υποστήριξή της’’.

Στις 9:00 το πρωί έγινε η εκκίνηση των ποδηλατών για τα 10χλμ., στις 09:05 η εκκίνηση των δρομέων για τα 5χλμ. και στις 09:10 η εκκίνηση των περιπατητών για τα 2χλμ. με σημείο αφετηρίας και τερματισμού το εκθαμβωτικό Ζάππειο Μέγαρον. Με το σύνθημα «Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο» οι ποδηλάτες ακολούθησαν δύο φορές την διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, για να ολοκληρώσουν τα 10χλμ., οι δρομείς μία φορά για τα 5χλμ και οι περιπατητές διένυσαν τα 2χλμ. σε μία άλλη ξεχωριστή διαδρομή.

Η δράση εκτός από την Αθήνα πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά και στη Τρίπολη, στη Σπάρτη, στη Λέσβο, στο Γύθειο και σε άλλες πόλεις κάνοντας πράξη το σύνθημα του συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. «Τρέχουμε Πιο Γρήγορα Από Τον Καρκίνο».

Οι περιπατητές, οι δρομείς, οι ποδηλάτες, οι εθελοντές αλλά και όσοι βρέθηκαν στο Ζάππειο αλλά και στις υπόλοιπες αντίστοιχα περιοχές της Ελλάδας υποστήριξαν τους μαχητές, θαύμασαν τους επιζώντες, τίμησαν όσους έφυγαν από τη ζωή.

Στηρίζουμε το Πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι»

Τα έσοδα από τη διοργάνωση του Run – Bike – Care δόθηκαν για το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι», που αποτελεί την υλοποίηση του οράματος του συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών και τον οικογενειών τους που δεν είναι σε θέση να μετακινηθούν από το σπίτι τους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 και από τότε δεν έχει πάψει να υποστηρίζει τους ανθρώπους στον οικείο χώρο τους έχοντας προσφέρει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε πάνω από 493 ασθενείς.

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

 

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας και η ανοικτή πληγή της καθημερινότητας
'Ελεγχος ασφάλειας των φαρμάκων - Στήνεται στην Ελλάδα παρακλάδι ευρωπαϊκού Οργανισμού
Στα σκαριά εμβόλιο της Moderna κατά της γρίπης των πτηνών