Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), διοργάνωσε την Πέμπτη (6/6), στο Πεδίον του Άρεως, μεγάλη δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την κλιματική κρίση, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιου Αυγερινού και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Άλσων Πάρκων και Υγείας Ζώων, κας Ρίτας Πικρού Μωραΐτακη.
Βίντεο του Ε.Ε.Σ. εδώ: https://youtu.be/UUlfaypDl3o?si=p-u7bsmCkk1roFNQ
Συγκεκριμένα, η Κινητή Ομάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένη με νοσηλευτικό προσωπικό και εθελοντές Υγείας του Ε.Ε.Σ., ενημέρωσε 72 μαθητές σχολείου για την κλιματική κρίση, τις καταστροφικές συνέπειές της και τους τρόπους αντιμετώπισής της, μέσα από διαδραστικά, εκπαιδευτικά παιχνίδια. Παράλληλα, εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών για σκύλους του Ε.Ε.Σ. ενημέρωσε τους μαθητές για την παροχή Πρώτων Βοηθειών στους τετράποδους φίλους μας.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω μεγάλη περιβαλλοντική δράση του Ε.Ε.Σ. πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών του Ε.Ε.Σ. για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διαδερμική αντιμετώπιση παθήσεων του προστάτη
Σμηγματορροϊκή δερματίτιδα: Πώς να την αντιμετωπίσετε
Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή: Όλες οι καινοτομίες των τελευταίων ετών