Πικάντικα καλαμάκια κοτόπουλο

Υλικά:

1 κιλό στήθη κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα)

10 ξύλινα καλαμάκια

1 κρεμμύδι (σε ​​λεπτές φέτες)

Μαρινάδα:

½ φλιτζάνι γάλα καρύδας

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν

½ κ.γ. σκόνη κάρυ

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

Σάλτσα:

¼ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. σησαμέλαιο

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμό λάιμ

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατέψτε καλά. Κόψτε τα στήθη κοτόπουλου σε μικρούς κύβους και προσθέστε τα στη μαρινάδα, ανακατεύοντας για να καλυφθούν καλά. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Περάστε τους κύβους κοτόπουλου στα καλαμάκια. Τοποθετήστε τα σε μονή στρώση σε ένα μεγάλο ταψί. Ψήστε στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά, αναποδογυρίστε τα και στη συνέχεια ψήστε για πέντε ακόμα λεπτά.

Ενώ περιμένετε να ψηθεί το κοτόπουλο, προσθέστε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατέψτε μαζί για λίγα λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Μεταφέρετε τα καλαμάκια σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Περάστε με πινέλο τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και από πάνω ρίξτε το κρεμμύδι.

Γεμιστά κεφτεδάκια γαλοπούλας και zoodles

Υλικά:

450 γρ. κιμάς γαλοπούλα

1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 αυγό

1 κ.σ. κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός

½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη

150 γρ. μοτσαρέλα σε κύβους

1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα

2 κ.σ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Zoodles:

1 μεγάλο κολοκυθάκι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Προσθέστε τον κιμά γαλοπούλας, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, τον βασιλικό και τη ρίγανη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά να ενωθούν. Χωρίστε το μείγμα σε 12 κεφτέδες και πλάστε τους. Τοποθετήστε ένα κομμάτι τυρί στο κέντρο κάθε ενός και διπλώστε προσεκτικά τις άκρες γύρω από το τυρί για να το σφραγίσει.

Ψεκάστε ένα ταψί με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι και τοποθετήστε τα κεφτεδάκια αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους. Ψήστε για 15-20 λεπτά.

Στο μεταξύ, ξεφλουδίστε ή κάνετε σπιράλ τα κολοκυθάκια για να φτιάξετε μακριά μακαρόνια. Τοποθετήστε τα zoodles σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 4-6 λεπτά). Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρετε με την μαρινάρα πάνω στα κεφτεδάκια.

Γαρίδες τυλιγμένες σε μαρούλι με dressing Cajun

Υλικά:

½ κιλό φρέσκες γαρίδες

½ κιλό μανιτάρια σε φέτες

1 κόκκινο κρεμμύδι

1 πράσινη πιπεριά

1 κίτρινη πιπεριά

3 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα

8-10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 ματσάκι μαρούλι

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Καρύκευμα Cajun:

1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

1 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

1 κ.γ. αλεσμένη ρίγανη

½ κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός

1/8 κ.γ. αλεσμένο κύμινο

¼ κ.γ. σκόνη καγιέν

¼ κ.γ. πάπρικα

Cajun dressing:

1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών

¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

¼ κ.γ. από το καρύκευμα Cajun

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίστε και καθαρίστε τις γαρίδες. Πλύντε το μαρούλι και τινάξτε το περιττό νερό. Τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για να διατηρηθεί τραγανό.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά καρυκευμάτων Cajun σε ένα μικρό μπολ. Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και τα μανιτάρια με καρυκεύματα και αφήνετε να καθίσουν για 15 λεπτά.

Ανακατέψτε τα υλικά για το dressing Cajun και αφήστε στην άκρη. Ψεκάστε το τηγάνι με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για ένα λεπτό. Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τις στην άκρη.

Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι, μαγειρέψτε περισσότερο τα μανιτάρια. Προσθέστε το σέλινο και τις πιπεριές και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και ζεστάνετε για 30 δευτερόλεπτα.

Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά. Τοποθετήστε τα φύλλα μαρουλιού σε μια πιατέλα. Ρίξτε ένα κουτάλι μείγμα μανιταριών σε κάθε φύλλο μαρουλιού και από πάνω προσθέστε γαρίδες. Περιχύστε με dressing Cajun και προσθέστε ντοματίνια σε φέτες. Τυλίξτε κάθε φύλλο μαρουλιού και σερβίρετε ζεστό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο Χρίστος Λιάπης υπογράφει το βιβλίο του ''Λαβωμένος Ίαμβος''
Συνάντηση πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τον υπουργό Υγείας της Σαουδικής Αραβίας
Goody's-Everest: Επέκταση στο εξωτερικό με 9 νέα σημεία έως το τέλος του 2024