Τα τελευταία 3 χρόνια το Ιατρείο Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, έχει συμβάλει σημαντικά  στην ανακούφιση των ασθενών από χρόνιο πόνο, προσφέροντας δωρεάν θεραπείες και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους.

Ο Διευθυντής ΕΣΥ Αναισθησιολογίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής, κ. Γιάννης Χρονάκης ανέλυσε το σημαντικό έργο του Ιατρείου και τις σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζονται και οι οποίες εστιάζουν τόσο στη σωματική όσο στην ψυχολογική ευεξία των ασθενών: «Εδώ στο Ιατρείο Πόνου εφαρμόζονται δυο τύποι νευρόλυσης με παλμικές ραδιοσυχνότητες, οι οποίοι ανακουφίζουν την πάσχουσα περιοχή από το οξειδωτικό στρες. Στόχος του Ιατρείου Πόνου είναι η ανακούφιση του πόνου, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και η επαναφορά τους στις καθημερινές δραστηριότητές του».

«Η χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης  έχει αποδειχθεί ευεργετική για ανακούφιση από τον πόνο και την αντιμετώπιση  βασανιστικών συμπτωμάτων σοβαρών παθήσεων ή θεραπειών».  Όπως ανέφερε η κα Ιωάννα Σιαφάκα, Καθηγήτρια Αναισθησιολογίας και  Θεραπείας Πόνου της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ  και Πρόεδρος ΠΑΡΗΣΥΑ, «Η φαρμακευτική κάνναβη συντελεί στη διαχείριση δύσκολων περιστατικών με μηχανισμό νευροπάθειας και μπορεί επίσης να βοηθήσει ασθενείς με καρκίνο».

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου κα Ελένη Μόκα τόνισε τη σημασία ακόμα και της πιο απλής παρέμβασης για την ανακούφιση των ασθενών, συμβάλλοντας στην επιστροφή τους σε μια δραστήρια και ποιοτική ζωή.

Από την έναρξή της λειτουργίας του, το Ιατρείο Πόνου και  Παρηγορικής  Φροντίδας του Νοσοκομείου Ρεθύμνου έχει εξυπηρετήσει  περισσότερους από 1.230 ασθενείς εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες τεχνικές ανακούφισης πόνου συμπεριλαμβανομένης της  χρήσης φαρμακευτικής κάνναβης.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
'Εναρξη καπνίσματος πριν τα 18 συνδέεται με αναπνευστικά συμπτώματα πριν τα 28 [μελέτη]
Τετραπλό χάπι αποτελεσματικό για την υπέρταση [μελέτη]
Απογευματινά χειρουργεία και "επείγοντα" στη σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου